szponzorált tartalom

2018.12.12. 08:30

Már virtuális adventi naptár is van – felnőtteknek

Az egyik legszebb karácsony körüli hagyomány az advent, amikor együtt várjuk az ünnepet. Ma már ilyenkor is szoktunk apró ajándékokat adni – és akár magunkat is megajándékozhatjuk.

Amikor minden vasárnap gyertyát gyújtunk

 

Érdemes kiélvezni az adventtel járó apró örömöket. Karácsony előtt négy héttel kezdődik ez az időszak, és számos szokás kötődött mindig is hozzá. Nem véletlenül: régebben nem volt nagy divatja az ünnepi bevásárlásoknak – a karácsonyi ajándékok nem is olyan régiek, mint gondolnánk. Az ősz végi, tél eleji nyomasztó időjárásról, növekvő sötétségről viszont szívesen terelték el a figyelmüket az emberek, és hangolódtak rá fokozatosan a karácsonyra.

A gyerekek különösen várták az ünnepeket, elsősorban persze az ajándékok miatt. Az egyik legkedvesebb szokás, az adventi naptár is egy türelmetlen kisgyereknek köszönhető. 1851-ben egy Gerhard Lang nevű kisfiú addig nyaggatta anyukáját, mikor jön már a karácsony, amíg az kis skatulyákat nem készített neki apró finomságokkal, amelyekből egyet-egyet naponta kinyithatott.

A fiúcska felnőve újragondolta anyukája találmányát, és megvásárolható formában megjelentette.

 

Tudtad, hogy az adventi naptár nem néphagyomány?

Ebben a hamar népszerűvé váló falinaptárban kekszek helyett kis képek voltak, amelyeket egy kartonra lehetett felragasztani. Mondani sem kell, minden ajándékra áhítozó, a decembert végigtoporgó gyerek családja vásárolt az adventi különlegességből. Szívesen csinálják meg a naptárat – főleg a családanyák – ma is otthon, de rengeteg cég kínál ‘kulcsrakész’ naptárakat.

Ez hát a valóság: a ablakocskás vagy zsebes naptár elterjedése egy kereskedő leleményességének köszönhető – tegyük hozzá, a piros ruhás Mikulás figurája pedig a Coca Cola találmánya.

 

Keljünk mi is minden reggel meglepetésre

 

Nemcsak a kicsik, a nagyok is kipróbálhatják, milyen naponta úgy felkelni, hogy vár egy kis ‘jutalom’ Szentestéig. Akár magunkat is meglephetjük, ha úgy érezzük, megérdemlünk egy kis kedvezményes vásárlást az ünnepek előtt.

A Kuplio virtuális naptárral készül a karácsonyt váró időszakra minden évben: naponta kinyithatunk az adventi időszakban egy ablakocskát, és ezekben remek kedvezmények, kedvezményes kuponok és kódok találhatóak.

Ha ajándék ötletek híján vagyunk, az Adventi naptár révén új tippekkel is gazdagodhatunk. Az egyik legnagyobb kihívás az ajándék férfiaknak, de akár ezt is megoldhatjuk, ha négy héten át ismerkedünk a kuplio.hu adventi meglepetéseivel.

A kedvezményes kódok, illetve más ajánlatok segítségével sokkal olcsóbban szerezhetjük be szeretteinknek az ajándékokat. Ha élmény ajándékra vágyunk a hagyományos tárgyi ajándékozás helyett, ilyen lehetőséget is találjuk a virtuális naptárban – mindezt olyan áron, mintha már az ünnepek utáni kiárusítások időszakában lennénk.

Megkönnyíthetjük és játékossá tehetjük az ajándékozást – hiszen a legfontosabb, hogy ilyenkor felejtsük el a ‘kötelező’ stresszt, és az ünnepeket örömmel és szeretettel töltsük meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában