szponzorált tartalom

2019.02.07. 10:21

Hogy ne kelljen eldugni a cég telephelyét

A rendszerváltás környékén még teljesen bevett volt, hogy egy vállalkozás egy nem túl vállalható helyen ‘ütött tanyát’. A lényeg, hogy volt egy központ, ahol összedughatták a fejüket a vezetők.

A hőskorszak azonban elmúlt, és most pont az ellenkező logika szerint kell gondolkodni.

A megközelíthetőség volt a fontos

A kilencvenes években nem volt különösebben feltűnő, ha egy cég még akkor is egy rossz beosztású, labirintus szerű lakásban székelt, ha már üzletileg sokkal sikeresebbek voltak, mint a kezdetekkor. A jó elhelyezkedés többet számított, mint az, hogy milyen a cég telephelye belülről. Így például Újlipótvárosban, Vizivárosban, Buda belsejében számos lakásirodát vagy éppen alagsori, tetőtéri irodát találhattunk, ahol az ügyfél belépve inkább nem nézett körül. Ennek oka a pénz- és iroda hiány volt, illetve az, hogy robbanásszerűen fejlődtek a cégek. Ezek aztán érzelmi okokból és időhiány miatt a kezdeti ‘fészekhez’ ragaszkodtak. Nem volt gond, hiszen az ügyfelek nem voltak túlzottan igényesek. Aki pedig nagyon magas elvárásokat tanúsított volna, azt például étterembe vitték tárgyalni.

Van miből választani

Ma már professzionális irodák százai nőttek ki a földből Budapesten, és nincs többé magyarázat arra, ha egy igénytelen helyen rendezzük be a cég főhadiszállását. Komoly tényezővé vált az üzletszerzés, a bizalom kialakítása terén az, hogy igényes, ‘fajsúlyos’ központot tudjon felmutatni egy vállalkozás, legyen kicsi vagy nagy.

Ha azt gondolnánk, feleslegesen költenek cégek a reprezentatív irodákra, ez már nem így van: a külső a marketing alapvető részévé vált. Ha egy nagyobb megbízást szeretnénk elnyerni egy komoly ügyféltől, nem lehet a telephelyünk egy ipari területen egy hátsó kis irodában, vagy éppen egy lepusztult, harminc éves irodaház tizenötödik emeletén.

A díjnyertes irodabelső bizalmat kelt

Érdemes például a Mito reklámügynökség relatíve új budapesti irodáját megvizsgálni. A Centrál Kávéházzal osztoznak egy épületen a Ferenciek tere mellett, a hatalmas belső terek kialakítása pedig hihetetlenül nagyvonalú és stílusos. Egyben a munkatársak kényelmére is gondoltak; az öntött műanyag padló például amellett, hogy esztétikus, jól bírja az igénybevételt és a cégbe behozott kutyákkal is összeegyeztethető.

Minden azt sugallja, hogy itt nem kell a sikerességben kételkedni. Egy esetben nem rossz ötlet a kicsi és szerény iroda, ha egészen kis ügyfeleknek dolgozunk, és az olcsóság mint jellemző része a cégünk imidzsének. Minden más esetben érdemes a bőséges iroda választékból egy elegáns, ízléses székhelyet választani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában