PR-cikk

2023.07.10. 00:00

Befejeződött az SK On Hungary zajcsökkentési projektje

Az SK On Hungary Kft. és az SK Battery Manufacturing Kft. közös zajcsökkentési projektet indított 2021 év végén, mely sikerrel lezárult. Mindkét cég számára nagyon fontos a környéken lakók nyugalma és egészsége, ezért minden lehetséges módon igyekszik mérsékelni a munkával járó zaj okozta esetleges kellemetlenségeket. A végeredmény mindkét gyár esetében a “megfelelt” minősítést kapta, és a környezetvédelmi hatóság is elfogadta az elkészült záródokumentációt, valamint a jegyzőkönyvet.

Komárom, 2023. július 10. – A projekt célja az volt, hogy a vállalat megfeleljen a jogszabályok által előírt határértékeknek, minimalizálva a környezeti zajterhelést, így ezzel is elősegítve a gyár közelében lakók nyugalmát. A környezetvédelmi hatóság által 2023. április 25-én jóváhagyott terv szervezési és műszaki intézkedések sorát tartalmazta a két gyárra vonatkozóan. A zajcsökkentési intézkedések több fázisban kerültek elvégzésre, amelyek közül az első egy szisztematikus intézkedés volt a fő zajforrások azonosítására és a munkavégzés szabályainak finomítására.

A műszaki intézkedéseket zajvédelmi létesítménytervező és kivitelező szakértővel határozták meg. A terv szerint az SK On Hungary és az SK Battery Manufacturing pontosan meghatározta, hova, milyen hangelnyelő képességgel és a zajforrástól milyen távolságra kell felszerelni a zajvédő panelt. Meghatározásra került továbbá a szerkezeti kialakítás és a felhasználandó anyagok minősége is, valamint a zajforrástól függően hangszigetelő falak és ernyők kerültek beépítésre.

A projekt egy akkreditált zajméréssel zárult, melyet nappali és éjszakai időszakban végzett el egy zajméréssel foglalkozó laboratórium. A végeredmény az SK On Hungary és az SK Battery Manufacturing gyára esetében is a “megfelelt” minősítést kapta, továbbá a környezetvédelmi hatóság is elfogadta az elkészült záródokumentációt, valamint a jegyzőkönyvet.

Az SK On Hungary és az SK Battery Manufacturing továbbra is a zajkibocsátási előírásoknak megfelelően működteti az üzemeket, hogy a helyi lakosok számára a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában