Hirdetés

2022.05.19. 12:21

Május 20-án jöjjön el a kamarai választásra!

A következő sorokban pedig olvassa el a NAK Fejér megyei tevékenységének rövidített összefoglalóját!

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fejér megyében a gazdák 75 %-ának, azaz 4320 gazdálkodónak nyújtottunk be egységes kérelmet. A beadott kérelmek további ügyintézésével összesen 11 046 elektronikus ügylet valósult meg.

Tevékenységünk meghatározó részét a hatósági feladataink teszik ki, ami az őstermelőknek és a családi gazdaságoknak a nyilvántartásával kapcsolatos. Az elmúlt évben 6042 db ilyen jellegű ügyintézés történt. Megyénk vállalkozói közül 18-at minősítettünk Családi Mezőgazdasági Társasággá.

Magyarok Kenyere programban közreműködve 24 930 kg búza adományt gyűjtöttünk a rászorulóknak. 2018 óta 42 talajgenerátort üzemeltetünk, hogy a jégkármérséklő rendszerrel megvédjük a termést és a lakosság vagyontárgyait. 

Az elmúlt időszakban számos rendezvényt szerveztünk, különös figyelmet szentelve a térségünkben élő gazdálkodókra. A megyeszékhelyen szinte minden évben tartottunk vásárt, ahol termelők állíthatták ki portékáikat. Kápolnásnyéken tartottunk borversenyt, ahol a megye legjobb borait díjaztuk. Arra törekszünk, hogy megismertessük és megszerettessük a lakossággal a helyi gazdaságok által megtermelt és előállított finomságokat.

2019-ben elindítottuk a Gazda leszek! pályaorientációs programot, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára vonzóbbá tegyük az agráriumot. A szektorban tapasztalható munkaerőhiány hosszútávú és minőségi pótlását kívánjuk ezzel elősegíteni.

A KAP Stratégiai Terv egyedülálló lehetőséget jelent a hazai agrár vállalkozások számára, hogy megvalósítsák fejlesztési elképzeléseiket. Ebben természetesen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is segítséget fog nyújtani. Falugazdászaink tehát felkészülten állnak majd minden gazdálkodó rendelkezésére, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzák meg a támogatások igénylésekor.

Kamarai választás lesz 2022. május 20-án, ahol a tagság a küldöttjelölt listára voksolhat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában