szponzorált tartalom

2021.03.30. 16:25

Melegítőt varrnék – de miből?

Aki nem profi varrónő, csak hobbiból próbálkozik a varrógép előtt, annak gyakran okozhat gondot, hogy mit milyen anyagból készítsen. Akinek ez a szakmája, az tanul anyagismeretet, a többiek pedig menet közben igyekeznek felszedni a szükséges tudást, ami olykor nem könnyű.

Fotó: Bubulakovo.hu

Ha például melegítőt szeretnénk készíteni, nagyon különböző anyagokról olvashatunk, amik jók erre a célra. Nos, valóban szélesek a lehetőségek: futter, polár, wellsoft, warmkeeper anyagok, alpenfleece stb. Az, hogy ezek közül melyik jelent ideális választást, leginkább attól függ, hogy milyen melegítő készítése a cél.

A polár talán a leginkább ismert a felsoroltak közül: meleg, műszálas anyag, ami többnyire nem túlságosan vastag. A wellsoft nagyon puha, plüss-szerű, nagyon meleg anyag, míg a futter a jerseyhez hasonló: rugalmas, ugyanakkor egy fokkal melegebb. A warmkeeper anyagok jönnek igazán jól a hidegben, mint amilyen az alpenfleece is: kívül rugalmas, sima felületű, belül pedig szőrös. És ahogy a kategória elnevezése is sugallja, ezek az anyagok kiválóan tartják a meleget. Mindegyik típussal találkozhatsz a Bubulakovo.hu oldalon.

Ismerd meg az alpenfeece-t!

Ahogy említettük, az ideális választás attól függ, hogy milyen melegítőt szeretnél varrni. Ha egy vastag, ugyanakkor puha és kényelmes darab az elképzelés, akkor az alpenfleece tökéletes lehet számodra.

Az alpenfleece rugalmas, a külső felszíne hasonlít a futterhez és a jerseyhez: kellemes esésű, puha anyag. Belül azonban puha szőrmeréteg borítja, aminek köszönhetően kiválóan melegít. Maga az anyag viszont nem fölöslegesen és kényelmetlenül vastag, sőt, inkább puha és kellemes viselet. A lehető legjobb alapanyag egy kényelmes melegítő elkészítéséhez, és ha már benne vagy a varrásban, egy, a szettedhez passzoló sapkát és csősálat is készíthetsz belőle!

Az alpenfleece nem kényes anyag, bírja a mindennapi használatot és a gyakori mosás sem árt neki, sokáig szép marad. Éppen ezért az ebből készült holmik nemcsak mutatósak és kényelmesek, hanem tartósak is. Ha eddig nem ismerted, itt az ideje, hogy kipróbáld!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában