szponzorált tartalom

2020.06.22. 00:00

Rehabilitációs munkák a Szent László-patakon

<b>A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság együttműködésében zajlanak a „Szent László-patak rehabilitációja” című projekt kivitelezési munkái. A projekt megvalósításának teljes fedezetére az Európai Unió és a Magyar Állam bruttó 1.500.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt.</b>

EU_zaszlo

Fotó: Tibor

Nemrégiben kezdődött meg Bicske belterületi szakaszának árvízvédelmi fejlesztése, melynek köszönhetően csökkeni fog a település árvízi terhelése, javul az árvízvédelmi biztonság. Folytatódnak Martonvásár, Csabdi és Bicske településeken a mederrendezési munkálatok, amelyek elősegítik a térség vízkárvédelmének javulását. Befejeződtek a Gyúrót érintő mederrendezési munkálatok és növényzet telepítése, valamint Martonvásáron az arborétumi duzzasztó rekonstrukciós feladatai. A 1104. jelű összekötő úton lévő közúti hidat (Mányi úti híd) májusban ideiglenesen forgalomba helyezték. Az új kialakítással a hídpillérek a mederszelvényen kívül kerültek elhelyezésre, ami a híd nyílásának megnövekedését eredményezte. A nagyobb hídnyílás lehetővé teszi a meder áradáskor várható mértékadó szintig növekvő vízmennyiség kártétel nélküli levezetését, csökkenti a villámárvizek idején hirtelen megnövekedő vízhozam általi elöntések kialakulásának valószínűségét.

A Konzorcium szeretne köszönetet mondani a lakosoknak a hídépítés időtartama alatt tanúsított türelmükért, az okozott kellemetlenségekért pedig ez úton is elnézésüket kéri.

További információk: szentlaszlo.ovf.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában