szponzorált tartalom

2018.02.28. 18:47

Gyors ebéd tippek, hogy több időd jusson az élvezetekre (hirdetés)

Olyan pár perc alatt elkészíthető recepteket mutatunk, amiket az egészséges étrendbe is könnyen beleférnek, és még finomak is.

Sokan nem hiszik, hogy létezik olyan recept, ami egészséges, gyors és finom egyszerre pedig van ilyen, nem is egy. Azt sem szabad elfelejteni, hogy már az is óriási segítség egy háziasszonynak, ha –bár az étel 40-50 percig sül a sütőben – az előkészületek tényleg csak pár percig tartanak. Mert a sütőben ugyebár az étel már „magától elkészül”… Közben lehet játszani a gyerekekkel, beszélgetni a barátokkal, vagy egyszerűen csak kikapcsolódni egy fárasztó nap után.

Úgyhogy olyan receptek következnek, amik szinte pillanatok alatt összeállíthatók, finomak és még szépek is. Ha egy gyors vacsora vagy egy gyors ebéd a cél, ezekkel nem lőhetsz mellé.

 

Kukorica krémleves tortilla chips-szel

Ha egy laktató levesre vágysz, ezt mindenképp próbáld ki. Míg fő, dobj össze egy gyors salátát, és kész is a villámebéd.

Hozzávalók 4 főre

20 g vaj

400 g morzsolt kukorica konzerv

2 gerezd fokhagyma

5 dl víz

1 db MAGGI Erőleveskocka

só, bors ízlés szerint

1 dl tejszín

  • A felaprított fokhagymát vajon párold meg, öntsd rá a leszűrt konzerv kukoricát, és pirítsd egy pár percig.
  • Add hozzá a vizet és a leveskockát, főzd addig, míg a kukorica megpuhul.
  • Amikor már puha, turmixszold krémesre (vigyázz, hogy ne maradjanak benne kukorica héjak), majd folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a tejszínt, és főzd még 2-3 percig. Sózd, borsozd ízlés szerint, ha pedig szereted a pikáns ízeket, szórj bele egy kevés szárított chilit.
  • Toltilla chipsz-szel tálald
  •  

    Zöldséges egytálétel a sütőből

    Ne ijedj meg a sok hozzávalótól, nagyon egyszerűen, és gyorsan össze tudod állítani, aztán irány a sütő! A zöldségeket pedig ízlés szerint változtathatod. Nagyon finom cukkinivel, padlizsánnal vagy karfiollal is.

     

    Hozzávalók (6 személyre)

    A húsos raguhoz

    50 dkg darált hús (sertés, marha, csirke)

    3 dl paradicsompüré

    1 fej vöröshagyma felaprítva

    2 gerezd fokhagyma összezúzva

    25 dkg csiperkegomba felkockázva

    15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)

    1 tk őrölt rozmaring

    2 tk őrölt kakukkfű

    3-4 ek olaj

    só, bors ízlés szerint

     

    A krumplipüréhez

    50 dkg burgonya

    5 dkg margarin

    1,5 dl tej

    só, bors ízlés szerint

    10 dkg reszelt sajt

     

  • Az apróra vágott vöröshagymát párold üvegesre az olajon, add hozzá a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig pirítsd.
  • Add hozzá a darált húst is, fűszerezd, és süsd, amíg a hús kifehéredik. Add hozzá a zöldségeket is, pirítsd össze őket pár percig.
  • Öntsd rá a paradicsomszószt, sózd, borsozd ízlés szerint, és fedő alatt közepes lángon főzd kb. 6-8 percet.
  • Közben a krumplit hámozd meg, darabold fel, főzd meg sós vízben, majd amikor megpuhult, a víz leöntése után margarin és tej hozzáadásával készíts krumplipürét. Ízlés szerint sózd, borsozd, és add hozzá a reszelt sajt felét, majd alaposan keverd össze.
  • Ha kész a ragu és a krumplipüré is, hőálló tál aljába öntsd a ragut, tetején pedig egyenletesen oszlasd el a sajtos krumplipürét.
  • Szórd a tetejére a maradék sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára (kb. 30 perc)
  • Kockára vágva tálald.
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában