Pákozd

2013.11.24. 10:44

Szennyvízcsatorna-hálózatra kötik őket

Pákozd - Az eredeti tervekhez képest jóval több ingatlan tud rákötni a szennyvízcsatorna-hálózatra Pákozdon is.

Tihanyi Tamás

Összesen 6519 háztartás számára teremtődött meg a szennyvízcsatorna-hálózatra való rákötés lehetősége abban a környezetvédelmi projektben, amely Székesfehérvár korábban ellátatlan területeit, valamint Pákozdot, Pátkát és Seregélyest érintette. A kivitelezés rendben lezajlott a 2013 októberi határidőre, azonban a munkák több helyen mégis folytatódhattak. Erre az a magyarázat, hogy – mivel sikerült jelentős megtakarítást elérni a kivitelezés során – a tervekben eredetileg szereplő háztartások mellett azóta elkészült új utcaszakaszok, újabb ingatlanok juthatnak bekötéshez.

Pákozdon többek között a Pipacsos lakópark 89 lakóegységének szennyvízelvezetése oldódik meg a megtakarítás révén. Az eddig már használatba vett lakások szennyvizét a lakóparkon belül kiépített szennyvízcsatornán keresztül egy központi szennyvíztároló műtárgyban kellett fogadni és onnan szippantó autókkal kellett elszállítani a székesfehérvári szennyvíztelepre. Ezt az állapotot szünteti meg a most utólag kiépült gerinccsatorna, amelynek minap volt a műszaki átadás-átvétele és üzembe helyezése. Ez az időközben üzembe helyezett települési szennyvízelvezető rendszerre csatlakoztatja rá a Pipacsos lakópark hálózatát.

Csatornához jut emellett a pátkai Vargahegyi utcában kialakított több ingatlan, és az Arany János utca két tucatnyi ingatlan is, ahol az elmúlt néhány évben épültek lakások. Seregélyesen a Béke utcát és a Dinnyési utat érintik a plusz fejlesztések. Az eredeti terven felül elvégzett munkák így tehát összesen Pákozdon 426 méternyi, Seregélyesen 500 méternyi gerinccsatornát, Pátkán pedig 469 folyóméter gerinccsatornát és 98 folyóméter nyomóvezetéket jelentenek – többletként a mintegy 8, 57 milliárd forintos összköltségű csatornahálózat-bővítés keretében az eredeti terv szerint megépült csaknem 190 kilométernyi vezetéken kívül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!