szponzorált tartalom

2018.09.17. 20:34

Székesfehérvári lakás ár emelkedésről számolt be a Startlak.hu

2018-ra országosan mintegy 11 százalékkal drágultak a lakás árak, nincs ez másképpen a Székesfehérvári eladó lakások terén sem. A kínálati árak gyors emelkedésében a vidéki városok is szerephez jutnak. Legnagyobb kereslet a kisebb méretű, garzonlakások iránt van, hiszen sok a fiatal életkezdő és sokan járnak vidéki egyetemekre, főiskolákra. Legutoljára 2016 utolsó negyedévében volt ekkora emelkedés a használt ingatlanok terén.

Az elemzésekben kiemelt figyelmet szentelnek a Székesfehérvári ingatlanokra, ahol a 40 négyzetméternél kisebb lakások ára 38 százalékkal emelkedett négyzetméterenként, azaz már 420 000 Ft/négyzetméter áron lehet lakást vásárolni. A nagyobb alapterületű lakásoknál is érezhető az áremelkedés, hiszen itt 350 000 forintra nőtt a négyzetméterenkénti ár.

A startlak.hu ingatlankereső portálon számtalan Székesfehérvári ingatlan közül válogathatunk. Az 50 négyzetméter körüli panellakások ára 7 és 8 millió forint környékén megáll, így a kispénzű vásárlók is megtalálhatják számításaikat az ingatlankereső portálon. Ezek a lakások általában kétszobásak, de ha még egy szobára szükségünk van, akkor is 10 000 000 forint környékén megvásárolhatjuk a lakást.

Azok a vásárlók, akik inkább a tégla lakásokat keresik, 10 millió forinttól válogathatnak a kínálatban. 11 800 000 forintért a belvároshoz közeli 48 négyzetméteres tégla lakásokat is találhatunk, amelyhez telekrész is tartozik. A sorházi lakásokra természetesen ráfér egy alapos felújítás, de nagyon gyorsan lakhatóvá tehetők. A lakóparkoknál természetesen már egy kicsit borsosabb árakat találunk.

A Sóstó lakóparkban egy 31 négyzetméteres 1 szobás kis garzon közel 14 millió forintba kerül. Cserébe egy nyugodt környezetben megtalálható, szépen felújított lakást kaphatunk. A tanösvény közelsége, a csend és az ízlésesen felújított lakás sokak álma. Fiatal életkezdőknek ezt a lakást kifejezetten ajánljuk.

A startlak.hu oldalán igazi gyöngyszemeket is találhatunk, hiszen reklámáron is kínálnak lakásokat. Egy kétszobás tóvárosi panellakás valamivel 14 millió forint felett vásárolható meg. Az 52 négyzetméteres lakás a 4. emeleten található meg és felújítandó állapotban van. A távfűtés egyedi méréses, így pontosan annyit kell a fűtésre költenünk, amennyit valójában elhasználunk a téli időszakban.

Természetesen itt is igaz, hogy most még 5%-os adótartalommal juthatunk hozzá az új lakásokhoz. Érdemes még ezt a kevés időt kihasználni és nézegetni az új otthon kínálatot. A Székesfehérvár Harmatosvölgyben felépülő projekt sokakat vonz. Egy 50 négyzetméter körüli 2 szobás lakás 15 990 000 forint. A családi házas lakópark szélén helyezkedik el a társasház, amelyben ezt az új otthont kínálják.

A modern lakások mindegyike saját turbó, kombi gázkazánnal rendelkezik. Hőszigetelő üvegezésű műanyag nyílászárókat szereltek fel redőnytokokkal és a lakáshoz még egy kocsibeálló is jár, amely benne van az árban. A kocsibeálló igen fontos a mai világban, hiszen a parkolási díjak egyre drágulnak és egyre kevesebb helyen parkolhatunk ingyen.

Belváros és környékén épülő penthaus lakásokat már most meg lehet vásárolni, amelyek átadási ideje 2019 II. negyedév. Ezeknek a lakásoknak az ára 40 millió forint környékén alakul. A történelmi belváros szomszédságában, ősfás környezetben megtalálható házban több lakás is helyet kapott. A 2 hálószobás, nappali-konyha étkezős otthont akár családoknak is ajánljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!