Otthon

2017.05.11. 13:54

Most született gyermeke? Ön hamarosan venni fogok egy szárítógépet!

Az új kis jövevény érkezése nem csak izgalmas, de ugyanakkor feladatokkal teli esemény is.

A lakás kialakítását, funkcionálását is érdemes annak megfelelően alakítani, hogy a jövőben egy apróság is a család részét képezi majd. A Márkabolt.hu vásárlói interjú során tapasztalták, hogy a szárítógépek leginkább a friss gyerekes családok számára érdekesek.  Nem véletlen van ez így, hiszen amint megérkezik a kis pocaklakó, a mosnivalók sora jelentősen megnövekszik.

A takarékoskodás hívei gyakran vannak azon az állásponton, hogy a friss levegőn szárított ruháknál nincs egészségesebb. De vajon mi a helyzet akkor, ha téli mínuszokról van szó, vagy éppen kert és terasz hiányában igyekeznénk minél gyorsabban megszárítani a kimosott holmikat? Míg nyáron a centrifugált ruhák két-három óra alatt megszáradnak, addig ez télen akár több napig is eltarthat. Mindannyian jól ismerjük azt a jelenséget, amikor a napokig száradó ruhák elveszítik friss illatukat. Ilyenkor hiába a legjobb minőségű mosópor és öblítő, ezek sajnos nem pótolják a gyors száradás előnyeit.  A szárítógépek elkötelezett hívei nem csak a hely- és időtakarékosság miatt kedvelik a készüléket, hanem azért is, mert a segítségével megszárított ruhák tisztábbak és puhábbak is lesznek.

Legtöbben nem szeretjük a lakásban felállított ruhaszárító látványát, ráadásul a helység belső mikroklímájára is negatív hatással vannak az ott száradó ruhák. A ruhaszárító plusz helyet foglal a lakásban, sőt, teljesen élhetetlenné is teszi az adott helységet. Nem véletlen tehát, hogy egyre többen érdeklődnek a szárítógépek iránt, melyek kifejezetten nélkülözhetetlennek bizonyulnak akkor, ha gyermekszületés után vagyunk.  Ma már megfizethető áron megrendelhető a kiszemelt darab, mely azután hosszú éveken át szolgálja majd az otthon kényelmét és a ruhaneműk tisztaságát.

Már egy kétszemélyes háztartásban is nagyon sok mosnivaló akad, főleg a téli hónapokban, amikor a vastag pulóverekkel, nadrágokkal szinte pillanatok alatt tele lesz a szennyes tartó.  Amint megérkezik a gyerkőc, tovább növekszik a mosásra váró holmik száma, melyekre sokszor nincs idő napokat várni, míg megszáradnak azok. Nem is szükséges ez azonban, hiszen a szárítógép segítségével energiatakarékos módon száríthatjuk meg még a vastag ruhákat is. A ruhacímkéken rendszerint jelölik a gyártók, hogy betehetjük-e az adott darabokat a szárítógépbe.  A négyzetbe került karika szimbólum arra utal, hogy nyugodtan szárítható a ruhadarab.  Ha viszont ez a jel át van húzva, akkor érdemes inkább a ruhaszárító állvány nyújtotta lehetőségek kihasználása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!