őszi kreativitás

2019.09.29. 12:00

Dekorációk: remek gyerekes elfoglaltság

Az őszi termésekkel csodálatos otthoni dekorációk készíthetők – amely a gyerekek számára is remek elfoglaltság. Helyezzük új szintre a természetet otthonunkban!

S. Töttő Rita

Fotó: Shutterstock

A gesztenye, a toboz, a dióhéj és a makk az egyik legszebb őszi ajándék, amivel mindenki, aki szeret dekorációkat készíteni, szívesen dolgozik. Szedjünk egy jó nagy adagot belőlük, tisztítsuk fényesre a terméseket – ebben a gyerekek is szívesen segítenek. Szerezzünk be egy ragasztópisztolyt, jó minőségű ragasztóval (mert különben könnyen lepotyognak majd a termések), és egy koszorút. Jó sűrűn ragasszuk a beszerzett őszi szépségeket a koszorúra, sőt, akár egymásra rakosgathatjuk szabálytalanul a gesztenyéket, makkokat, hogy még szebb legyen. Gyönyörűséges, melegbarna dekorációt kapunk! Ugyanez egyébként elkészíthető bármilyen formával: szívecske, szalaggal átkötve, napraforgó forma, sárga díszítéssel.

De ha ennyi időnk, kreativitásunk, tehetségünk nincs, vagy éppen a ragasztópisztoly miatt nem tartjuk gyerekbarátnak az ötletet, akkor is érdemes beszerezni ezeket a gyönyörű terméseket. Fogjunk egy nagy üveg vázát vagy dunsztosüveget és abban halmozzuk fel a szerzeményeket. Köré tehetünk gyertyát is, s ha csak dísznek, akkor is szép.

Ha egy kicsit szeretnénk többet dolgoztatni a gyereket és színesebb dekorációra is vágyunk közben, akkor kalapjukkal együtt szüreteljük a makkokat. A kalap maradjon meg az eredeti színében, a többi részt pedig fessük le valamilyen élénk színre – türkizkékre, narancssárgára, kinek mi tetszik. Az elkészült alkotásokat pedig tegyük egy hosszúkás üvegvázába. Garantáltan nagyon ötletes és vidám eleme lesz a lakásnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!