tegyünk rendet

2021.07.03. 15:00

Vége a „kupis fióknak”

Bizonyos időközönként – évente, kétévente – bizony muszáj beiktatni egy szelektálással egybekötött nagytakarítást, hogy otthonunk is fellélegezhessen. Ha rászánjuk az időt, nemcsak helyet szabadíthatunk fel, de jóval tisztább és rendezettebb otthont varázsolhatunk magunknak.

Héjj Vivien

Nagy munka, de az otthonunk fellélegzik

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mielőtt nekiállunk, állítsunk fel három kategóriát: elajándékozni való darabok, amelyek számunkra már haszontalanok, ám mások számára még értéket képviselhetnek. Ezenkívül érdemes külön sorolni a kidobásra és a felújításra váró dolgokat is. Ezeknek akár kinevezhetünk külön dobozokat is, így az összegyűlt holmik további szállítását is megkönnyíthetjük.

Hol érdemes lomtalanítani? Elengedhetetlen helyszín a ruhásszekrény. Szabaduljunk meg minden olyan darabtól, amelyet már nem hordunk! Ez jó alkalom arra, hogy a mérethibás vagy megunt ruhákat továbbajándékozzuk.

Nagy munka, de az otthonunk fellélegzik
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Betegség esetén mindenki automatikusan a gyógyszeres fiók után nyúl, azonban itt is szükséges időről időre átnézni a készletet, ugyanis a lejárt készítmények használata számos veszélyt rejt. Ügyeljünk arra is, hogy a gyógyszerek veszélyes hulladéknak számítanak, ne dobjuk azokat a kukába, hanem adjuk le a legközelebbi gyógyszertárban!

A szelektálás során a konyháról sem feledkezhetünk meg. Végre búcsút mondhatunk a már nem működő konyhai gépeknek és a haszontalan kiegészítőknek. Ha már konyha, akkor szót kell ejteni a „kupis fiók” jelenségéről is, hiszen bizonyára minden háztartásban van egy olyan fiók, amely elnyeli azokat a dolgokat, amelyeknek máshol nincs helye. A szelektálás során ebben is rakjunk rendet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!