gazdaságosság

2021.01.16. 15:00

Plafonig is érhet a polc

Főleg a polgári lakások eleganciáját tükrözi a nagy belmagasság, aminek számos előnye mellett megannyi hátránya is van. Hogyan használhatjuk ki gazdaságosan? Mit tegyünk, ha teher a nagy belmagasság?

Héjj Vivien

A nagy tér egyik hatalmas előnye

Fotó: Internet

A nagy tér számos előnnyel kecsegtet, azonban bizonyos élethelyzetben sok problémát is magával hozhat. Ha nem tudjuk megfelelően kihasználni a rendelkezésre álló teret, inkább a hátrányokat látjuk, hiszen ha csak a fűtésre gondolunk, akkor is nagyon sokat számít a belmagasság mérete. Amennyiben nem tudunk vagy nem akarunk élni a magasság adta lehetőséggel, a legegyszerűbb megoldás az álmennyezet, amivel eltakarhatjuk a haszontalannak ítélt teret.

Aki funkcionális megoldásban gondolkodik, annak először általában a galéria jut eszébe. Ez azért is kedvező, mert a szobán belül gyakorlatilag kialakíthatunk egy elkülönített hálórészt ezzel a megoldással. Ráadásul a galéria alatt helyet kaphat egy kanapé és egy kisebb asztal, vagy akár dolgozósarkot is berendezhetünk.

A nagy tér egyik hatalmas előnye
Fotó: Internet

A könyvek szerelmesei a plafonig érő könyvespolcokkal tehetik igazán hasznossá a teret, hiszen az összhatás olyan lesz, mintha egy könyvtárban lennénk. A falra szerelhető szekrények is jó szolgálatot tesznek. Ezekben érdemes olyan holmikat tárolni, melyek nincsenek napi használatban.

A lakásdekorációs lehetőségekkel is élhetünk, hiszen a nagy felület alkalmas egy tekintélyesebb méretű fali kép, festmény befogadására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!