Otthon

2014.12.08. 16:40

Horgolt csillagdíszek

Az ügyes háziasszonyok már javában készülnek az ünnepekre. Olvasónk, Kovácsné Hamberger Brigitta horgolt csillagokkal díszíti az ablakot és a fenyőfát is. A horgolt csillag leírását megosztotta velünk. Íme:

Gábor Gina

Először 9 láncszemből gyűrűt készítünk.

1. sor: 1 láncszem magasítás, majd 19 rövidpálcát készítünk a gyűrűbe, és egy kúszószemmel zárjuk a kört.

2. sor: 7 láncszem magasítás, majd ugyanoda 2 ötráhajtásos pálcát készítünk, ezt 13 láncszem követi, majd minden második rövidpálcába *3 ötráhajtásos pálcát horgolunk, ezt újra 13 láncszem követi*. (A csillagok közötti részt ismételjük.)

3. sor: Odakúszunk a 7. láncszemhez, egy láncszem magasítás következik, majd *15 láncszem, amelyet a következő ív 7. láncszemébe öltünk le*.

4. sor: 1 láncszem magasítás után a 15 láncszemes ívekbe dolgozunk: *1 rövidpálca, 7 egyráhajtásos pálca, 3 láncszem, 1 kétráhajtásos pálca, 5 láncszem, 1 kétráhajtásos pálca, három láncszem, 7 egyráhajtásos pálca egy rövidpálca, majd a láncszemívek kiinduló pálcájára öltünk egy rövidpálcát*.

Amikor készen vagyunk a csillaggal, gondosan kikeményítjük, majd hagyjuk megszáradni. Nemcsak a lakásunk díszítésére jó ötlet, ajándékba is készíthetünk horgolt csillagocskákat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!