Változásra van szükség

2023.12.31. 12:48

Varga Judit: 2024-ben minden magyar megüzenheti Brüsszelnek, milyen irányba haladjon tovább Európa

Közösségi oldalára feltöltött videójában a politikus felidézte: valamennyiünk életét megnehezítette a szomszédban zajló háború, az Európát sújtó energiaválság, valamint a szankciós infláció, és az is világossá vált, hogy a veszélyek korában a brüsszeli bürokraták képtelenek a globális kihívások kezelésére.

MW

Varga Judit, az Országgyûlés európai ügyek bizottságának elnöke, korábbi igazságügyi miniszter beszédet mond az Európai uniós Civil Együttmûködési Tanács (EuCET) konferenciáján a budapesti Ensana Thermal Hotelben 2023. november 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Európai parlamenti választások lesznek 2024-ben, így minden magyar és minden európai megüzenheti Brüsszelnek, milyen irányba haladjon tovább szeretett kontinensünk - mondta az Országgyűlés európai ügyek bizottságának fideszes elnöke videónyilatkozatában.

Varga Judit hangsúlyozta: "nem lehetünk tétlenek", változásra van szükség.

A 2023-as év utolsó napján "bátran mondhatjuk, hogy nem volt könnyű a mögöttünk álló esztendő" - fogalmazott. Felidézte: valamennyiünk életét megnehezítette a szomszédban zajló háború, az Európát sújtó energiaválság, valamint a szankciós infláció, és az is világossá vált, hogy "a veszélyek korában a brüsszeli bürokraták képtelenek a globális kihívások kezelésére".

Az "elhibázott szankciós és háborús politika" hatására az Európai Unió a recesszió felé fordult - folytatta Varga Judit. Kifejtette: a nyugati városokban "hömpölygő terrorpárti tüntetések" ellenére Brüsszel továbbra is erőlteti a migrációs paktum elfogadását, ami egyet jelent egy Európába szóló meghívólevéllel az illegális bevándorlók számára.

A Fidesz-KDNP világos álláspontokkal tekint a 2024-es évre: nemet mondunk a háborúra és az illegális bevándorlásra - szögezte le a fideszes politikus.

Mindenkinek azt kívánta, hogy "kipihenten forduljon rá" a következő esztendőre. Hozzátette, ők azon fognak dolgozni, hogy 2024-ben Magyarország "újra a fejlődés útjára lépjen, és hogy ennek zálogát, nemzeti döntéseink szabadságát és hazánk szuverenitását" megőrizzék.

"Boldog új évet, Magyarország!" - zárta gondolatait Varga Judit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában