Ez a legfontosabb?

2023.02.14. 07:36

Karácsonyék új ötlete: Városkormányzási Akadémiát indítanak

A fővárosi Fidesz szerint úgy tűnik, nincs más dolga Karácsonyéknak, mint egy ilyen akadémia létrehozása, mert a főpolgármesterék úgy gondolhatják, minden rendben van Budapesttel.

Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Fõvárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. november 30-án MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Városdiplomáciai Akadémia után most Városkormányzási Akadémiája is lesz Budapestnek. A képzésen arra keresik majd a választ többek között, hogyan lehetne jobban kormányozni a városokat, amelyekben élünk, milyen a városkormányzás ma Magyarországon, valamint hogyan oldanak meg önkormányzati feladatokat innovatív módon más országokban – írja a Magyar Nemzet.

Szerintük Magyarországon egészen eddig nem létezett olyan képzési program, amely kifejezetten a városi önkormányzatiság feladataival, működési kereteivel, dilemmáival és megoldásuk lehetséges megközelítéseivel, jó gyakorlataival foglalkozott volna.

Kiemelték, hogy az akadémia célja átfogó ismereteket adni a városkormányzás szakterületeiről azok elméleti megalapozásával, majd városi jó gyakorlatainak bemutatásával és az egyes témakörök között lévő kapcsolatok kiemelésével.

Úgy tűnik, minden rendben van Budapesttel: tiszta a város, nincsenek dugók, felújították az utakat, a felüljárókat és példamutató zöldberuházások zajlanak, ezért vélhetően elérkezettnek látta az időt a főpolgármester arra, hogy elindítsa ezt az akadémiát

– reagált a Magyar Nemzet megkeresésére Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat úgynevezett Városkormányzási Akadémiát indít.

A frakcióvezető felhívta a figyelmet, hogy az Akadémiai Tanács tagjai között van az az Atkári János, aki Demszky Gábornak volt annak idején a főpolgármester-helyettese. 

A Magyar Nemzet megkereste a Városháza sajtóosztályát, arról érdeklődve többek között, hogy az említett Városkormányzási Akadémia mennyibe kerül a városnak. Válaszukban közölték, hogy a képzés költségei néhány millió forintot tesznek ki, a végleges összeg a felvettek számától függ majd. 

Figyelemre méltó ugyanakkor az is, hogy már Városdiplomáciai Akadémiája is van Budapestnek, amit még Korányi Dávid, Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai főtanácsadója segített megalapítani. 

Mint az már köztudott, hozzávetőleg négymilliárd forint érkezett a magyar ellenzékhez egy Svájcban bejegyzett alapítványon és a Korányi Dávid által vezetett Action for Democracy (AD) nevű amerikai szervezeten keresztül.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában