Újabb kockázat

2021.11.29. 09:08

Összehívta a G7-ek egészségügyi minisztereit Nagy-Britannia

A rendkívüli ülést a koronavírus omikron nevű új variánsának terjedése magyarázza a brit egészségügyi minisztérium szerint.

Nagy-Britannia hétfőre összehívta a világ hét legfejlettebb iparú országát, valamint az Európai Uniót tömörítő G7 csoport egészségügyi minisztereinek rendkívüli ülését a koronavírus omikron nevű új variánsának terjedése miatt – közölte vasárnap este a brit egészségügyi minisztérium.

Jelenleg Nagy-Britannia látja el a soros elnökséget a G7 csoportban, amelynek rajta kívül Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Államok, Kanada, valamint az Európai Unió is tagja.

A Dél-afrikai Köztársaság által először november 24-én jelentett, omikron nevet kapott új SARS-CoV-2-variánst a WHO aggasztónak ítélte, mondván gyorsabb mértékben terjedhet más változatokhoz képest és az újrafertőződés fokozott kockázata is fenn áll az új típusú koronavírus eddig ismert variánsaihoz képest.

Számos – elsősorban európai – ország függesztette fel a dél-afrikai országokból érkező légi járatokat. A vírusvariánst időközben több európai országban is kimutatták.

A francia egészségügyi minisztérium vasárnap este közölte, hogy feltehetően nyolc ilyen esetet sikerült azonosítaniuk. A fertőzöttek dél-afrikai államokból érkeztek Franciaországba. Az omikron variáns megerősítéséhez azonban még több napot várni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában