Olvasó

2010.04.25. 06:51

Megfakult emlékek őrzője

Emlékszem arra, amikor a tabló készítésébe fogtunk. Vitatkoztunk, hol, hogyan fényképezzenek bennünket. Kevésbé voltunk lazák, mint a maiak.

Miskei Anita

Nem is igen engedték, hogy lázadó énünk, érdeklődésünk, rajongásunk is megjelenjen a tablón. Fényképeink sorakoztak egymás mellett, s csak arról dönthettünk, ki mellett szerepeljünk. Valahogy mégis megjelentek a barátságok, összefonódások. Aztán a tablókép készítésének izgalma alább hagyott, helyét az érettségik, felvételik miatti lámpaláz vette át, a fotó pedig a szekrény aljára került. Tablónk ma is ott lóg az iskola falán, de a mostani diákok legfeljebb azért pillantanak a képre, hogy megmosolyogjanak egy tíz éve még trendinek számító frizurát. Akik még a középiskolák padjait koptatják, nem is sejtik, hogy egyszer csak mégis fontos lesz mindaz, amit az érettségi tablók jelentenek. Emlékeket, barátságokat, félelmeket. Belső énünket, lelkünk, személyiségünk egy darabját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!