Olimpia

2008.08.20. 11:01

Döntőben a Kozmann, Kiss kenupáros

<strong>Peking 2008</strong> - A Kozmann György, Kiss Tamás kenupáros 1000 méteren bravúros teljesítménnyel a második helyen végzett középfutamában, ezzel bejutott a pénteki döntőbe.

feol.hu

"Az volt a taktikánk, hogy az első 500-at egy kicsit lazábban, olyan jólesően megcsináljuk, hogy azért meglegyen a hajónak az a jó futása, ami kell, féltávnál pedig indítunk egy nagyot. Akkor fel is jöttünk a mezőnyre, és hárman együtt el is léptünk a többiektől, az utolsó 200-on pedig beleadtuk, ami maradt. Az időjárás nem kedvezett nekünk, balos szél van, én jobbos vagyok, plusz erőfeszítésbe került, hogy egyenesben tartsam a hajót. Jobb szélviszonyok között tudunk még egy kicsit gyorsabban is menni - értékelt Kiss.

"Otthon azt mondtuk magunknak, ha már döntőbe kerülünk, maximálisan elégedettek leszünk. Most egy nagy kő esett le a szívünkről, és már teljesen felszabadultan tudunk odaállni a döntőre." 

Forrás: www.olimpiahirek.hu

Érdekességek az olimpiáról itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!