megérdemelt

2020.01.15. 15:33

Henderson lett az év játékosa Angliában

A férfiak között az FC Liverpool csapatkapitánya, a nőknél pedig Lucy Bronze érdemelte ki az elismerést – közölte a helyi szövetség.

Liverpool's English midfielder Jordan Henderson (L) greets Liverpool's German manager Jurgen Klopp (R) at the end of the English Premier League football match between Liverpool and Wolverhampton Wanderers at Anfield in Liverpool, north west England, on December 29, 2019. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Paul Ellis

A 29 éves, válogatott Henderson tavaly Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot nyert a Vörösökkel, a Premier League-ben pedig másodikként zárt. A nemzeti együttessel kijutott az Európa-bajnokságra és harmadikként végzett a Nemzetek Ligájában.

 

A futballista Raheem Sterlinget (Manchester City) és Harry Kane-t (Tottenham Hotspur) megelőzve szerezte meg az elismerést.

A 28 esztendős Bronze Marozsán Dzsenifer csapattársa az Olympique Lyonban, amely tavaly – Budapesten – elhódította a Bajnokok Ligája győztesének járó trófeát. Az angol játékos 2019-ben a válogatottal elődöntős volt a franciaországi világbajnokságon.

Borítókép: kapitány és katona az Anfielden

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában