Krimi

2024.01.20. 06:05

Rövidesen újra szabad ember lesz az amstetteni rém

Josef Fritzl saját lányát tartotta fogva egy ablaktalan pincében a saját házukban 24 éven át. A lánytól hét gyermeke is született.

Fotó: AFP

Hamarosan szabadulhat a börtönből az amstetteni rém, a 88 éves Josef Fritzl, akinek rettenetes bűneire még 2008-ban derült fény. Mint kiderült, a saját lányát tartotta fogva egy ablaktalan pincében a saját házukban 24 éven át. A lánytól hét gyermeke is született.

A férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, ám most mégis lehet, hogy újra Ausztria útjait koptathatja, írja a Mirror brit lap nyomán a Magyarnemzet.

Heidi Kastner, Ausztria egyik vezető igazságügyi pszichiátriai szakértője a Linzi Egyetemről egy évet töltött a Fritzl-tanulmányának előkészítésével, és azt mondja, hogy országa leghírhedtebb foglya már nem jelent veszélyt, és nincs többé veszélye annak, hogy bűncselekményt kövessen el. 

Úgy véli, hogy a férfit a Krems-Stein börtön normál börtönrendszerébe helyezhetik az eddigi szigorúbb börtönből, ez lehet az első lépése a szabadulás felé vezető úton.

Fritzl ügyvédje, Astrid Wagner a Kronen Zeitung című osztrák lapnak azt mondta:

Már folyamatban van a feltételes szabadlábra helyezés megszerzése. Ha a kérelmet jóváhagyják – amiről feltételezem, hogy így lesz –, akkor szeretném biztosítani, hogy helyet kapjon egy idősek otthonában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!