Felháborító rekord

2021.12.04. 08:30

Egy hónapon belül több mint háromszázszor vesztegettek meg egy doktornőt

Asszisztense tálalt ki az ügyészeknek egy kedvező vádalkuért cserébe.

A foter.ro azt írta: rekordot állíthatott fel egy orvos, a romániai Bihar megyében. 

A doktornő, Guț Ana 2015. május 11. és június 15. között 334 alkalommal vett át kenőpénzt a nyugdíjazáshoz szükséges különböző orvosi dokumentumok kiállításáért. Ez azt jelenti, hogy naponta nagyjából tízszer fizették le.

A korrupcióellenes ügyészség csak azért ennyi idő elteltével tudott vádat emelni, mert az asszisztense egy kedvezőbb vádalkuért cserébe nemrégiben részletes beismerő vallomást tett. Rajtuk kívül még tíz vádlott tett vallomást, szintén felfüggesztett börtönbüntetésért cserébe.

Az orvosnő 68 ezer lej (ötmillió forint) jogtalan haszonra tett szert azzal, hogy pénzt fogadott el a nyugdíjazási papírok felülvizsgálatakor, többek között a rokkantsági fok megállapításakor. Tevékenységét 14 közvetítő segítette. Asszisztense is részesült a kenőpénzből, igaz, ő „csak” 36 alkalommal. Mivel az orvos beismerte tettét és részletesen beszámolt a Bihar megyei nyugdíjpénztárnál történtekről, a vádalku keretében két év és nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Az ügy a Bihar megyei bíróságra került, és a házkutatások során lefoglalt 2 427 255 lejre és egyéb javakra kiterjesztett vagyonelkobzást rendeltek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!