FEJÉR ÉVFORDULÓS EMLÉKEI

2021.05.06. 07:35

1991 májusában Székesfehérváron járt Habsburg Ottó

Sorozatunk, a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain.

Borsányi Bea

Éljen Alba Regia!

1971. május 6-án a VIII. Alba Regia Napok nyitóünnepségéről számolt be az újság. A beszédek egyikében elhangzott: „egy város képét nemcsak az épületek, a jó vagy kevésbé sikerült rendezettség, az utcák, terek, parkok, az ellátottság színvonala határozzák meg, hanem ezekkel szerves egységben a városlakó, a városépítő ember is. Ennek az embernek életnívója, ellátottsága, kulturális, művészeti, tudományos és szórakoztató igényeinek fejlődése és kielégítése.” Erre hozták létre az évekig futó Alba Regia Napokat. Érdekesség, hogy napra pontosan 10 évvel később, az újság ugyancsak címlapon hozta az 1981-es Alba Regia Napok megnyitóján történteket, aminek a forgatókönyve szinte hajszálra ugyanaz volt, mint 1971-ben.

A trónörökös Fehérváron

1991 májusában Székesfehérváron járt Habsburg Ottó, az Európa Parlament képviselője, történész, aki három helyszínen is előadást tartott ezen a napon. Az újság másnapi számában arról tudósított, hogy mind a három helyen zsúfolásig megtelt nézőtér várta az utolsó magyar király örökösét, aki mindenhol zajos sikert aratott. Hogy miről beszélt és milyen nevelést kaptak a gyermekei, elolvashatják a teljes múltidéző cikkben itt.

Romák pere

2009. február 14-én két társaság összetűzésbe keveredett az enyingi benzinkúton. Az enyingi romák pere néven ismertté vált ügy tanúmeghallgatással folytatódott, számolt be róla a Hírlap 2011. május 6-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!