Mór

2013.12.03. 15:11

Lovagot is avattak Móron

Mór - Egy hetes rendezvénysorozattal készült a névadó Szent Erzsébet ünnepére a katolikus általános iskola.

B. Kiss László

A programok nyitányaként lovagi tornát hirdettek a felsős fiúk részére. A bajnok, Staudt Gábor 5. osztályos tanuló egy évig viselheti a Szent Erzsébet lovagja címet, melyet különféle szellemi és fizikai feladatok sikeres teljesítése után nyerhetett el.

Szent Erzsébet napján ellátogatott a közösséghez Spányi Antal megyéspüspök. A püspöki szentmisén – az intézmény meghívását elfogadva – a város vezetői is jelen voltak.

A szentmise után 28 elsős tanuló megkapta iskolai nyakkendőjét, avatásukat Gerendai Sándor püspöki biztos végezte el. Az eseményt követően Czachesz Gábor alapítványi elnök átadta az Erzsébet-díjakat Gaál Abigél 3. osztályos, Vámos Gréta 4. osztályos, Steiner Fanni 7. osztályos, Staudt Laura 8. osztályos tanulóknak. 18 diák könyvjutalmat kapott. Az elismeréseket a tanulók a társaik körében tanúsított segítőkészségükért vehették át. A nap játékos vetélkedőkkel, kézműves foglalkozásokkal, táncházzal folytatódott – tűnt ki Kovács Béla igazgató beszámolójából. Más feladatok mellett a gyerekek papírból elkészítették Szent Erzsébet rózsáit is, melyeket az iskola kápolnájában helyeztek el. Az alsós pedagógusok Szent Erzsébet életéből vett kis színdarabbal kedveskedtek a diákoknak. Az ünnepi hét eseményeibe illeszkedett továbbá az egyházmegyei szintű tanulmányi versenyek lebonyolítása, az iskolai sportversenyek megszervezése, és a Szent Erzsébet szellemiségének megfelelően végrehajtott közösségi munkavégzés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!