Mór

2016.10.13. 08:35

Bemutatjuk az új móri borkirálynőt

Fiatal és csinos hölgy, ráadásul a borokhoz is ért. A bornapi zsűri a pusztavámi Grósz Marcella Máriát látta alkalmasnak, hogy – a következő évi választásig – viselje a móri borkirálynő koronáját.

Civil Tudósítónktól

Grósz Marcella Mária Pusztavámon született. Felmenői mindig is foglalkoztak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Nagyszülei karós művelésű szőlőjében mindig jó hangulatban zajlottak a közös családi munkálatok, szüretek– mondja az új móri borkirálynő.

Grósz Marcella Mária: „A borászatról és a borkészítésről, először édesapám révén ismerkedtem meg.” (Fotó: Nédó Géza)

–  A mama fasírtja nélkül a mai napig elképzelhetetlen nekem a szüret – mondta el a hölgy lapunknak.  – Az utóbbi években, a saját szőlőnkben – a nővéremmel együtt – folytatjuk a szőlőtermesztést. A borászatról és a borkészítésről először édesapám révén ismerkedtem meg. A borkirálynő választásra már kedvesem próbált meg felkészíteni, aki Móron borász. Ő volt az, aki leginkább biztatott, hogy induljak a választáson. Ezt megelőzte, hogy a tavalyi és az idei évben is több alkalommal sikerült eljutnom a csókakői borrendi rendezvényekre, valamint a helyi bormustrákra, melyek véleményem szerint tanulságos szakmai összejövetelek. Nemcsak a hangulat jó, de a kevésbé szakmabeli résztvevők is könnyebben fejleszthetik borral kapcsolatos tudásukat. Tanulmányaimat, az egyetemi alapképzést követően, egy logisztikus képzésen folytattam, majd németországi tanulmányaimat követően Budapesten „kisebbségpolitika” mesterszakot végeztem. Szabadidőmben szívesen részt veszek a pusztavámi szenior tánccsoport próbáin és fellépésein, illetve egyéb rendezvényein.

- A borkirálynő választáson először egy tesztfeladatot kellett kitöltenünk, majd ezt követte a bemutatkozás a borfelismerés és a leglátványosabb próba, a szőlőtaposás volt. Borkirálynőként talán az egyik legnehezebb feladatom, hogy méltóképpen tudjam képviselni hazánk egyik legrégebbi és egyik legkisebb borvidékét. Hogy mindenhova el tudjak jutni, és tiszteletemet tudjam tenni, valószínű sok szabadidőmet el fogja venni, de így lehetőségem nyílik arra, hogy a móri borvidéket jobban bemutathassam. Nagyon szeretem a száraz fehér borokat. A bornapok alkalmával kóstolhattam egy nagyon szép, száraz királyleánykát, talán egy darabig most ez marad a kedvencem.

Nédó Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!