Mór

2015.04.21. 13:24

Vigasságok, több napon át: Most szombaton lesz a csúcspont főzéssel, Eleven Holddal

Mór - Immár XVII. alkalommal rendezik meg a Móri Szent György-heti Vigasságokat. Az április 22-én kezdődő, és április 30-ig tartó rendezvénysorozat több érdekes programot kínál.

Nédó Géza

Néhány figyelemreméltó eseményt érdemes kiemelni.

Április 22-én, 18 órai kezdettel az Erzsébet téri Művelődési Házban a Székesfehérvári és a Tatai Helyőrségi Zenekar ad koncertet, ezen belül Mergl Róbert nyilvános diplomakoncertjének is tanúi lehetünk.

Április 23-án (csütörtökön) 17 órakor Gaál Zoltán fotókiállításának megnyitója lesz a Lamberg-kastély folyosóján.

Április 24-én (pénteken) 9 órakor kezdődik a már hagyományosnak mondható borverseny a Móri Borvidék gazdáinak boraiból. Helyszín: Erzsébet téri Művelődési Ház.

Válogatott, borral készült étkeket főznek idén is a fakanálforgatón. A tavalyi fotón a járási hivatal szemrevaló csapata látható. Fotó: Hrubos Zsolt

Nagy érdeklődés övezi az ugyancsak pénteken, 17 órakor kezdődő „Keljen dalra minden ember" címmel megrendezett IV. Városi Kórustalálkozót, melynek helyszíne a Wekerle Sándor Szabadidőközpont. Este 19 órakor az Erzsébet téri Művelődési Házban rendezik a borverseny eredményhirdetését, közvetlenül utána pedig a Szent György-napi borbált, nem csak borászok részére.

Április 25-én, szombaton a Móri Borbarát Hölgyek szervezésében – 9 órai kezdettel – nyitják meg az Ezerjó fakanálforgatót, a borral készülő ételek országos főzőversenyét. A zsűri 19 órakor hirdet eredményt.

Amíg a bográcsokban fő az étel, különböző eseményekre kerül majd sor: lesz például karate bemutató a Móri Genkina karate klub jóvoltából, bemutatkozik Mega-Tech Thaibox SE, de rendeznek kézműves játszóházat, koncertet ad a Móri Ifjúsági Fúvószenekar, s nem marad el a hagyományos György napi kézműves vásár sem. Fellépnek még a Diákművészeti csoportok tagjai is. Könnyűzenei Koncertekből sem lesz hiány, hiszen láthatjuk, hallhatjuk az Eleven Hold együttest, a Honeybeast zenekart, és a Tutti zenekart.

Április 26-án (vasárnap) 10 órakor rendezik meg a II. Ezerjó Felmaratón-Futóverseny. Indulás és célba érkezés a Polgármesteri Hivatalnál.

Végezetül április 30-án, csütörtökön17 órakor májusfát állítanak az Öreg Prés fogadó előtti téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!