Martonvásár

2012.03.13. 08:18

Sára és Samu érdekében - martonvásári összefogás két kisgyermekért

Martonvásár - Sára és Samu; két kisgyerekért fogott össze a közösség. Ők pár hónaposan, évesen olyan küzdelemben vesznek részt családjukkal, amilyet legtöbben évtizedek alatt sem élnek át.

Klecska Ernő

Sára ötévesen leukémiás, Samu, a mindössze nyolchónapos kisfiú pedig agydaganattal küzd. Három martonvásári anyuka összefogott, hogy egész napos jótékonysági rendezvény keretében, minden korosztályt megszólítva próbáljanak segítséget és minél több pozitív energiát gyűjteni a családok számára.

-  Mindössze három hét alatt valami olyan dolog jött létre Martonvásáron, amire az egész város büszke lehet - számolt be az egyik szervező, Nagy Béla. Nem volt olyan megkeresett fellépő, aki nemet mondott volna, szó szerint özönlöttek a felajánlások a martonvásári és a környékbeli vállalkozások részéről, de mindehhez a nagyvállalatok is hozzátették a magukét.

 Éppen emiatt a támogatók közül lehetetlen bárkit is kiemelni, de három jellemző példáról mindenképp érdemes megemlékezni. A bejáratnál egy kisfiú a maga által készített borítékban a zsebpénzét dobta a gyűjtőládába. A tordasi fogyatékos otthon lakói is gyűjtést rendeztek és személyesen hozták el adományukat. Végül pedig, a vízilabda válogatott sem mondott nemet, de ebben már előre biztosak lehettünk: a délutáni programra befutottak a Kemény Dénes és a csapattagok által aláírt pólók, melyekből egy-egy gyerekméretű darabot a kis betegeknek küldtek, egyre pedig a jelenlévők licitálhattak.

- Lehetetlen még csak megbecsülni is, hány ember munkája segítette az eseményt, melyre március 3-án került sor az iskola - időnként szűknek bizonyuló - aulájában. Százan biztosan voltak, és nagy-nagy köszönet illeti őket, akik süteményt sütöttek, nyomtattak, csomagoltak, játékot hoztak, kézműves foglalkozást vezettek, tombolatárgyakat szereztek, kiszolgáltak, üdítőt, poharat biztosítottak, pakoltak vagy éppen a hangtechnikát intézték. Ugyanez mondható el a fellépőkről is, kik fáradhatatlanul szórakoztatták a közönséget.

Az eredmény a szervezőket és a családokat, a meghatott szülőket is megdöbbentette - derül ki a lapunkhoz eljuttatott beszámolóból. A legóvatosabb becslések szerint is legalább 6-700 vendég jelent meg a szó szerint nullás költségvetéssel megvalósuló rendezvényen, a gyűjtés eredményeként pedig közel egymillió forintot - a teljes bevételt - sikerült átadni a két beteg gyermek családjának.

- Hogy mindennek mi a tanulsága? Egyszerűen összefoglalható és nagyon megható: ha baj van, igenis össze tudunk fogni. Nem kell hozzá több, csak három bátor, agilis anyuka és az emberekben ott lévő segítő szándék, jóakarat. Reméljük, hogy minél ritkábban lesz rá szükség, de ha kell, tegyük meg ismét! Addig is szorítsunk a kis Samunak, aki nemrég nagyon veszélyes műtéten esett át, és Sárának, hogy megpróbáltatások nélkül haladjon tovább a gyógyulás útján! - szól a felhívás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!