SÉTA

2019.04.07. 09:00

Kedvenc helyem: Sóstó

Székesfehérváron, talán a közelsége miatt, az egyik kedvenc helyem a sóstói tanösvény.

Érdemes a kilátóból figyelni a lenyűgöző tájat

Fotó: FMH-archív

Kellemes séta, erdei környezet, madarak, víz, érintetlen természet, ez nem teljesen igaz sajnos, csak bizonyos részeken, mert a stadion látványa, ami hasznos a focistáknak, az számomra sokat ront az élményen, de igyekszem figyelmen kívül hagyni. Nagyon szeretek azon a részen kirándulni, érdemes körülnézni a kilátóból, és figyelni a lenyűgöző tájat, a vadkacsákat és a láp egyéb madarait. A földutas rész is kényelmesen járható, de valamiért én sokkal jobban szeretem a faösvényeket, van benne valami különleges, amikor a deszkákon lépdelsz, mintha egy hídon haladnál, talán ez abból fakad, hogy szeretem a bokodi horgásztó vízen lebegő házait, és kicsit arra emlékeztet.

Ami nekem kicsit hiányzik, és élvezném, ha olyan részek is lennének, mint a Tatai Fényes Tanösvény mesebeli lápvilága, de míg az pénzért, a miénk ingyenesen látogatható, így ne legyek telhetetlen.

Érdemes a kilátóból figyelni a lenyűgöző tájat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Bevallom, az ismeretbővítő táblákat nem igazán szoktam tanulmányozni, így csak óvatosan mernék erről nyilatkozni, de mintha a nádgazdálkodás, élővilág, gombászás témakörök rémlenének.

Visszatérve az állatvilágra: sajnos bár igen sokféle madarat, valamint őzet, mókust, pelét is felsorolnak, nekem főként a vadkacsákhoz és néhány szarkához, elvétve szajkóhoz volt szerencsém.

Ritter Valter

9. D, Széchenyi szakgimnázium,

Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!