Ajánló

2024.05.05. 09:00

Újszülöttek és ramazuri a Pákozdi Pagonyban

Hamarosan megkezdődik a Sukoró és Pákozd között található Pákozdi Pagony – Vadaspark és Arborétum főszezonja. Régi és új lakók is várják a látogatókat, valamint a Ramazuri gyereknap vendégeit.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH Archív (S. Töttő Rita)

A Velencei-tó térségének legszebb kirándulópontja a Pákozdi Pagony, amely gyakorlatilag egy tanösvénnyel, pihenőparkkal, kalandjátszótérrel, erdei iskolával és mesterséges tóval ellátott arborétum és vadaspark, ahol nagyméretű madárröpde is várja a látogatókat. Számos állatfaj otthona ez a mesebeli Pagony, ahol többek között emu, muflon, őz, vaddisznó és rackajuh, valamint a röptében közönséges fácán, királyfácán, fogoly és vadpulyka is látható. Az elmúlt időszakban újszülöttekkel is megörvendeztették az állatok a Pákozdi Pagony vendégeit és munkatársait: rackabáránykák, vadmalacok és muflonok születtek, júniusban pedig szika szarvasok jönnek világra.

Addig is a május 26-i Ramazuri gyermeknapi fesztiválra készül az arborétum és vadaspark, melyet immáron negyedik alkalommal szerveznek. A nagy kiterjedésű zöld területen kézműves foglalkozásokkal, ugráló várral, falmászóval, bemutatókkal, koncerttel és számos egyéb kikapcsolódási lehetőséggel készülnek a gyerekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában