Veterán szépség

2020.06.20. 11:30

Amerre jár, tátva marad a száj! – A fehérvári Rónai János büszkesége egy égkék Porsche 356C (videó)

1948 és 1965 között 72 ezer darabot gyártottak a német sportautóból, melynek a C széria volt az utolsó sorozata, és melyből egy példány a székesfehérvári utakat rója.

Elekes Gergő

Mint egy kisgyerek a karácsonyfa alatt, olyan izgatottan gördültem be saját kis járgányommal a találkozónk helyszínére, hiszen nem mindennap lát az ember ilyen autót.

Egyszer csak megpillantottam az 1964-ben készült csodát, ami az Amerikai Egyesült Államokban óriási népszerűségnek örvendett, az eladott kocsik kétharmadát ezen a piacon értékesítették, és leginkább a filmsztárok, playboy-ok járgánya volt. A tulajdonos, a székesfehérvári Rónai János szerint az egyik legismertebb figura, aki a kocsihoz köthető, James Dean autóversenyző, filmszínész volt, aki fiatal korában tragikus balesetben hunyt el… egy Porsche-ban.

János egy fényképes katalógusban vezeti az autó felújításának lépéseit
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Hogy tett szert egy ilyen csodára a koronázóvárosban élő autószerelő? Milyen tulajdonságai vannak a járgánynak? Mennyi munka volt a felújítása? No és milyen a hangja?

Ezekre a kérdésekre mind választ kapnak videónkból!

Ha pedig még mindig nem tudott betelni a látvánnyal, tekintse meg galériánkat is!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!