Érdemes volt ellátogatni a Magyar Vasúttörténeti Parkba

2019.04.12. 15:00

Egyedülálló látványosság volt most is a veterán járművek kiállítása

Az egészen biztos, hogy ennyi régi autót emberemlékezet óta nem láttak egy helyen. Remek időben a főváros adott otthont Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű- kiállításának. Az Oldtimer Show ismét nagyot szólt múlt hétvégén.

Káldor András

A közel százéves autók nagy tetszést arattak a látogatók körében

Fotó: Káldor András/Fejér Megyei Hírlap

Ahogy már megszokhattuk, a Magyar Vasúttörténeti Parkban rendezték meg a térség legnagyobb veteránjármű-összejövetelét, az Oldtimer Show-t, melyen száz évnél is idősebb motorokat, fakerekű autókat, traktorokat, buszokat és teherautókat is bemutattak a nagyszámú érdeklődőnek. Közel ötszáz veterán jármű képezte a kiállítást, ezen belül is minden típusból csupán egy-egy darab volt látható, ám minden bizonnyal a legszebb fellelhető példányok. A park tízhektáros rendezvényterülete szinte teljesen megtelt látványossággal.

A fő vonzerőt természetesen az Orient és a West mozdonykörfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok kiállítása jelentette, melynek összeállítását a szervezők egyéves előkészítő munkája előzte meg. A nemzetközi elismertségnek köszönhetően 2019-ben minden eddiginél nagyobb számban szerepeltek a külföldi gyűjtők és klubok autói és motorjai.

A közel százéves autók nagy tetszést arattak a látogatók körében
Fotó: Káldor András/Fejér Megyei Hírlap

Főhelyen volt kiállítva egy 106 éves restaurált Mercedes Simplex és egy másfajta karosszériájú, de eredeti állapotban megmaradt 107 éves Simplex. A külső területeken találkozhattunk a nagyobb járművekkel, közöttük a klasszikus amerikai nagy vasakkal, valamint a katonai járművekkel. Idén sem maradhatott el az egyik restaurátorcsapat látványos bemutatója, akik egy veterán sportautót építettek össze pontról pontra. A szocialista autók csarnokában verklis adta az alaphangot, a Keleti pályaudvar óriásmakettje előtt pedig a régmúlt idők kerékpárjaival lehetett ismerkedni.

Ez évben sem maradhatott el a Kalandjárók Kiállítás, ahol lakókocsik és szabadidős járművek voltak láthatók. Az évről évre bővülő show-n több újdonság is várta a látogatókat: az USA Autó Kiállítás, a Volga Kiállítás, valamint egy működő 120 éves cséplőgép bemutatója a traktorkiállítás területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!