Lóerő

2012.05.11. 04:28

Extrém háromkerekűvel az Eb-re

Székesfehérvár - Európa Bajnokságra készül Vaszilkó Balázs és Hori. A két fehérvári fiatal a hazánkban is egyre népszerűbb új generációs bringával az olaszországi versenypálya meghódítását tervezi.

Miskei Anita

A drift autós szakágát ma már szinte mindenki ismeri. Füstölő kerekek, csíkok a forró aszfalton, merész versenyzők, izgatott szurkolók - ez az, ami a driftelést jellemzi. Az extrém sport új ágát, a drift trike-ot azonban eggyel kevesebb kerékkel, egy leginkább háromkerekű gyermekbiciklire emlékeztető, lábbal hajtott járgánnyal űzik a sportolók. Az extrém sport gyakorlói, így a fehérvári MX Mánia  csapat képviselői - Vaszilkó Balázs és Hori - sem a sík aszfalton edzenek, hiszen ezúttal az olasz  lejtők meghódítására készülnek.


A fehérvári fiatalokat még tavaly ragadta magával az új őrület, mely Új-Zélandról indult hódító útjára, s Európa-szerte egyre többen választják a drift trike-ot. Balázs és Hori a fehérvári csapat tagjai, a kemény mag, akik már 2011-ben is ellátogattak egy versenyre. Idén május 18-20-a között rendezik meg az Európa Bajnokság első futamát Olaszországban, ahol ők képviselik hazánkat. Már február óta keményen készülnek, amire szükség is van, hiszen több mint 100 versenyzőre számítanak az itáliai szervezők. A megmérettetést  ezúttal is időmérő edzés előzi meg - mondta Vaszilkó Balázs. Aki elárulta azt is, hogy bíznak a jó szereplésben, hiszen tavaly is jó eredménnyel tértek haza annak ellenére, hogy itthon még kevésbé ismert a sportág. A fiatalok az első szárnypróbálgatáson már túl vannak, háromkerekű járgányaikat is maguk fejlesztgetik. A  legújabb ötletük éppen a hidraulikus tárcsafék, amivel felszerelték a járgányokat, s amire szükség is van, mert a bicaj  70 kilométeres sebességre képes felgyorsulni egy  lejtőn.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!