Lóerő

2012.01.20. 09:39

Matók Ádám birminghami autókiállításon tesztelt

A múlt héten rendezték meg a motorsportok őshazájában, Angliában a nemzetközi autósport kiállítást és vásárt. A bemutatónak ismét a birminghami NEC aréna adott otthont.

Matók János

A hagyományos birminghami kiállításon a gyártók és a forgalmazók óriási területen mutathatták be a 2012-es évre szánt termékeiket,  a világ minden tájáról idesereglő érdeklődőknek. A kiállításra kilátogatók megtekinthették - az autósportok kezdetétől napjainkig, sőt, bepillantást engedve a jövő innovatív megoldásaiba  - a híres versenytechnikákat, a ralitól   a Formula1-es autókon keresztül, egészen az ultramodern elektromos versenygépekig. A szakmai körökben nívós és elismert kiállításon minden versenytechnológiában jártas gyártó igyekezett megismertetni termékeinek széles tárházát,  mind a szakmai, mind pedig a populáris látogatókkal. A nagyközönségnek szóló kiállítást megelőző szakmai vásáron pedig a bennfentesek ki is próbálhatták a legújabb fejlesztéseket. A székesfehérvári Tobak Team Hungary ifjú versenyzőjét, Matók Ádámot és navigátorát, Szabó Krisztián  Tiánt - Tobak Zoltán csapattulajdonossal egyetemben  - az a megtiszteltetés érte, hogy az angliai székhelyű Co-ordSport meghívásának eleget téve  részt vehettek a szakmai kiállításon, és tapasztalatokat szerezhettek az idei   év innovációit illetően. 


 A Co-ordSportról egyébként annyit kell tudni, hogy az Egyesült Királyság mellett szerte a világon egy nagyon ismert cég.   Tulajdonosa az a Peter Collinson,  aki aktív sportolói pályafutása során maga is roppant sikeres navigátor volt. A lényeget tekintve a cég egy olyan műhely és kereskedés,  ahol az alkatrésztől a szerelésig, fejlesztésig mindennel foglalkoznak.
Visszatérve a kiállításra, az ottani tapasztalatokra  a profi ökölvívó világbajnok Erdei Madár Zsolt ügyeit is intéző kft. által felkarolt székesfehérvári pilóta, Matók Ádám az alábbiakat mondta:     
-  Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen neves eseményen részt vehettem. Óriási élmény volt ilyen profi légkörben kipróbálni azokat a versenytechnikákat, amelyeket  csak nagyon ritkán nyílik lehetősége az embernek tüzetesen megvizsgálni. Itt egymás után volt alkalmam kapcsolgatni a váltókat, próbálgatni az üléseket. Különös élmény volt ezeket az újításokat szimulátorokban, valósághű környezetben és működés közben tesztelni. Nem mellesleg a kiállításon legendás versenyautókat is láthattam testközelből, s ezek  szintén a maradandó élmény kategóriáját jelentették számomra. Köszönöm a meghívást, s hogy részt vehettem ezen az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!