Lóerő

2010.09.24. 09:30

Az ülésfűtés növeli a komfortot

FMH - Az új autók többségéhez különböző felszereltségi csomagot kínálnak. Egy részükben szerepel a gyári ülésfűtés is, ami utólag is beszereltethető.

Miskei Anita

A nyári hónapokat hűvös őszi, majd hideg téli napok követik. Ilyenkor mind nagyobb komfortra vágynak az autósok is. A téli gumiabroncsok mellett a kellemes autózás érzését fokozza az ülésfűtés, amely a fiatalabb autókban rendelhető extra, ugyanakkor utólagosan is beszereltethető. Az ülésfűtés is növeli a gépkocsi komfortját. Sokkal hamarabb ad meleget, mint az autó fűtése meleget csinálhatna az utastérben. A gyári ülésfűtés nem minden felszereltségi csomagban található, vagy éppen nagyon magas ára miatt nem éri megrendelni. Ezért jó megoldást nyújthatnak az utólag beépíthető ülésfűtés-készletek.
Az ülésfűtés-készletek általában tartalmazzák a fűtőpárnákat, a bekötéshez szükséges vezetékeket. A szakemberek szerint nem kell megijedni, mert nem kell az ülés varratait kibontani, csak a kárpitot hajtják fel a beszerelés során. Így a komfortfokozó eszköz nem rontja az autó esztétikáját, észrevétlenül teszi a dolgát. Horváth László szakember elmondta, a beszerelés első lépése a gépkocsi áramtalanítása, a légzsákok, pirotechnikai övfeszítők csatlakozóinak bontása, ha szükséges. Ezt követően az ülések kiszerelése következik. A szakember hozzátette, az üléskárpit rögzítésének felbontása után az ülés szövetét és az alatta lévő szivacsot el kell választani egymástól, hogy a fűtőpárnákat rögzíteni lehessen a két anyag közé. Az elemek rögzítése után visszatehetők az ülések az autóba. A szakember elmondta, ezt követi az elektromos rendszerbe kötés, amelyhez ma már többfokozatú kapcsolókat is adnak.
Néhány óra alatt elvégezhető a beszerelés, amelyet követően télen is kényelmesen autózhatunk, a hölgyek szoknyában sem fáznak majd vezetés közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!