Lepsény

2010.03.31. 17:20

Száll a hírük szelek szárnyán!

Egy nagy álom lebeg a szemünk előtt. A szép sikereket elért Cirbolya és Borbolya citerazenekar, és az Esthajnal Nyugdíjasklub Asszonykórusa 2010. június 10.-13 között szeretne kiutazni Kászonba, Erdélybe. Ehhez kérnek támogatást.

Borsos György

 Az erdélyiek testvér-települési kapcsolatban állnak Lepsénnyel. Már többször vendégeskedtek nálunk a kászoniak, bemutatták, hogy mit is tudnak, és méltán büszkék lehetnek erre. De most, a mi kis - méltán híres - közösségeink is szeretnének kijutni Erdélybe, megismerkedni az ottani lakókkal, kapcsolatokat kiépíteni, kulturális turizmust létrehozni. Mert, mit ér a testvértelepülési rang, cím, ha nincs folyamatos kapcsolat a „testvérek” között? Olyan lepsényi személyekről, diákokról van szó, akik, már most sokat tettek le a képzeletbeli községi asztalra, elismerő okleveleket kaptak, díjakat zsebeltek be, sőt külföldi vendégek véget nem érő tapsviharral fogadták őket. Ez egy jutalomút lenne a munkájukért. Azért a sok szabadidejükből felhasznált időért, amit cserébe nekünk adtak, hogy önfeledt perceket okozhassanak nekünk, és tudatosítsák bennünk azt a nézetet, hogy van mit megbecsülni Lepsényben!

Azonban mindez igen tekintélyes összegbe kerül személyenként, családonként. Szeretnénk, ha segítségükre sietnének, akik tehetik, és megkönnyítenék a kiutazásukat. A terv a következő: Egy fergeteges gálanapot rendeznek a Művelődési Házban 2010. május 16- án, vasárnap. A nap az igényes zenéről, táncról, a kultúráról szól majd. Fellépnek a lepsényi „művészek”, és meglepetés vendégekkel is szolgálnak majd. A műsorban újra elhangzik a nádasdladányi fergeteges citeraműsor, látható lesz nyugdíjasaink magas színvonalú koncertje. A szünetben tombola és virágárus lányok várják a vendégeket, a büfében pedig finom házias ételek, italok! Aki tudja,  tombolatárgyakkal támogathatja a rendezvényt.

Végezetül egy megállapítás: testvértelepülési kapcsolat kialakítása elsősorban „politikusaink” feladata, de már ápolni a kapcsolatot, megismerni egymást, kultúrát közvetíteni és cserélni, ez már a mi lehetőségünk! Ez a kapcsolat igazán akkor működik, ha már nem csak a hivatalos utazásokra, küldöttségekre, programokra gondolunk, koncentrálunk, hanem spontán kezdeményezések révén saját magunk, a közösségünk alakítja ezt a felkínált lehetőséget!

Ezek is érdekelhetik