Laza

2009.01.08. 03:27

Fanny rácpörköltje

<b>Székesfehérvár</b> - <em>Malatinszky Fanny</em> szakácskönyve hétszáz egyszerű receptet tartalmaz, érdemes forgatni.

Kovalcsik Katalin

Az egyik a sok jó recipe közül a rácpörkölt. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, valamint nagyon finom lehet, ha megsült. Szükséges hozzá háromnegyed kilogramm sertéscomb, amit apróra kockázunk, megsózunk és a vöröshagymás zsíron megpirítunk. Amíg ez készül, külön lábasban rizst párolunk. Ha nincs otthon halsütőnk - a recept szerint abban kellene elkészítenünk -, akkor vegyünk elő egy Pataki-tálat, vagy egy nagyobb jénait. Dobjunk bele egy kevéske vajat, arra adjunk egy sor rizst, tetejébe egy sor finomra vágott zöldpaprikát, erre egy sor húst, majd ismét rizst, húst, így folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az egész köré vágjunk egy sor nem erős zöldpaprikát, azután egy piros paradicsomot, paprikát. Ha minden hozzávalót beletettünk, még dobunk rá egy adag vajat, és leöntjük tejföllel. Sütőben megsütjük.

Aki nem rajong a sertéshúsért, ezt az ételt készítheti pulykahúsból is, de kipróbálhatja akár csirkemellel is. Mindkét szárnyas gyorsan megsül, és finom is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!