Lajoskomárom

2015.03.19. 14:35

Elkészült az új lajoskomáromi fogorvosi rendelő, ahol újak a műszerek is

Lajoskomárom - A csodájára lehet járni a most elkészült lajosi fogorvosi rendelőnek, amelyben új, panoráma fogröntgen is segíti a pácienseket.

Házi Péter

– Amikor 1994-ben megkezdtem a rendelést Lajoskomáromban, akkor csak egyetlen kis szobám volt. Annak idején ez még nem is tűnt olyan kicsinek, ám ahogy az évek múltak és egyre újabb és újabb fogorvosi műszerek érkeztek, igencsak szűkké vált a tér, egy helyen kellett fertőtlenítenünk, előkészítenünk, egyszóval mindent – emlékszik vissza Hasznos Judit doktornő a két évtizeddel ezelőtti állapotokra. Most persze érthetően örömmel kalauzol végig minket az elkészült új fogorvosi rendelőben. A rendelő mindössze egyetlen épülettel költözött arrébb, ám a változás fényévnyi: a fogorvos egyszerre két beteggel is tud foglalkozni, ugyanis két különválasztott szobát alakítottak ki.

Hasznos Judit doktornő éppen Hermann Dumbs fogait kezeli: a német testvértelepülés, Haag egykori polgármestere is elismeréssel szólt a most elkészült lajoskomáromi fogorvosi rendelőről. Fotó: Házi Péter

– Sokan megkérdezik, hogy lesz majd egyszerre négy kezem az eddigi kettő helyett. Hát úgy, hogy vannak olyan folyamatok, amelyek időigényesek: az egyik betegnél előkészítem, amit kell, aztán átmegyek a másikhoz. Amerikában van olyan fogorvos, aki egy időben hét pácienst fogad! – mondja a doktornő, s közben megmutatja az új, lilásrózsaszín fogorvosi széket, no meg a külön helyiségben lévő új panorámaröntgen-készüléket, amely igencsak nagy segítséget nyújt a diagnózis felállításában. A felújított, akadálymentesített épület másik részében kapott helyett az új gyógyszertár, így végre tényleg 21. századi körülmények között fogadják az ide érkezőket.

– A most kiürült korábbi rendelő sem lesz sokáig üres, ide költözik át az egészségfejlesztési iroda – ezt már Pirtyák Zsolt polgármester mondja, akit arról is kérdezünk, idén milyen fejlesztések várhatóak. Nos, jelenleg várják a pályázati kiírásokat, de már zajlik a Békamocsár tanösvény kialakítása, a kis tó rendberakása is, ahol stégeken lehet majd átmenni a szemközti oldalra. Idén szeretnék a lajosi és a középbogárdi temetők felújítását megterveztetni, s amint forrás lesz rá, rendbe tenni a két temetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!