Testközelben az alkotás folyamatával

2018.07.12. 19:00

Művészet a fák árnyékában – Elkezdődött Móron a 6. Public Art

Elkezdődött Móron a 6. Public Art elnevezésű kulturális rendezvény szerdán, a Szent István parkban.

Palocsai Jenő

Egy korábbi alkalommal Varga Gábor Farkas grafikus papírból készítette alkotását

Fotó: FMH Archív

A szervezők, a Lamberg-kastély Kulturális Központ és a Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvány célja, immár hat éve, hogy az emberek testközelbe kerülhessenek műalkotásokkal, a képzőművészekkel és magával az alkotás folyamatával. Mór szívében, a Szent István park hatalmas fái alá települnek ki a meghívott alkotók, Kelemen Marián Éva, Módra Bettina, Palásti Kristóf, Revák Kati, Monostori Ferenc, Mosberger Róbert, Pintér Balázs, Rohonczi István, valamint Varga Gábor Farkas. Az érdeklődők megfigyelhetik a mestereket, esetleg tanítványaikat, eszközeiket, alapanyagaikat, és hogy hogyan válik egy művész terve valósággá. Nem kell néma szemlélőként kivárni a folyamatot, a művészek szívesen válaszolnak a kíváncsi kérdésekre.

Egy korábbi alkalommal Varga Gábor Farkas grafikus papírból készítette alkotását
Fotó: FMH Archív

Jelenleg kizárólag képzőművészek mutatkoznak be, de a szervezők tervei között szerepel, hogy a jövőben bővítik a palettát. A rendezvény zárónapján, 14-én este hatkor indul a tárlatvezetés a köztéri alkotások között. A Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége tartja, Illúziók címmel. Ahogy azt megszokhatta a közönség, idén sem maradnak el az ingyenes könnyűzenei koncertek. Pénteken a Radiogram Band veszi birtokba elsőként a szabad színpadot, este hét órai kezdettel. Őket a Cabaret Medrano követi kilenctől. A rendezvény utolsó napján, szombaton, a 21 Gramm Akusztik zenekar kezd hétkor, a 21 órától fellépő, Bagossy Brothers Company előtt. A szervezőket és a könnyűzene szerelmeseit a rossz idő sem érheti váratlanul, mert eső esetén az Erzsébet téri művelődési házban lépnek fel a zenekarok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában