Kultúra

2011.01.28. 15:11

Miniszteri biztost neveztek ki a közszolgálati egyetem alapításával kapcsolatban

Miniszteri biztossá nevezte ki a közigazgatási és igazságügyi miniszter Kis Norbert Józsefet, akinek feladata a Nemzeti Közszolgálati Egyetem alapításáról szóló kormányhatározat végrehajtásának tárcaközi koordinálása, illetve az átalakulással kapcsolatos ügyek egyeztetésére létrejött tárcaközi munkacsoport vezetése.

MTI

A Hivatalos Értesítő pénteki számában megjelent miniszteri utasítás szerint Kis Norbert József - aki a Nemzeti Közigazgatási Intézet főigazgatója - január 1-jétől június 30-ig tölti be a miniszteri biztosi posztot.
A felsőfokú közszolgálati szakemberképzés bázisintézménye, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem - amely egy egyetem, egy főiskola és egy egyetemi kar egyesülésével jön létre - 2012. január 1-jén kezdheti meg működését.
A kabinet a honvédelmi és katonai felsőoktatást végző Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a rendvédelmi és rendészeti felsőoktatást képviselő Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetemtől különváló, a közigazgatási felsőoktatást alaptevékenységként folytató Közigazgatás-tudományi Kar egyesülésével rendelte el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!