három alkotást is vetítenek

2019.04.25. 07:02

Idén először csatlakozott a Barátság mozi a magyar film napjához

Az első magyar fekete-fehér némafilmet 1901. április 30-án mutatták be, A táncz címmel. Erre emlékeztetve jelölte ki a Magyar Nemzeti Filmalap április 30-át a magyar film napjává 2018-ban.

Bokros Judit

Forrás: Shutterstock

A kezdeményezéshez csatlakozó mozikban és intézményekben ilyenkor a kiemelkedő tehetségű magyar alkotók műveit vetítik. Tavaly közel ötven helyszínen – film­klubokban, mozikban, művelődési házakban – láthattak filmeket az érdeklődők.

Most a Barátság mozi is várja a nézőket, április 30-án, kedden három film kerül műsorra. Jankovics Marcell Az ember tragédiája című animációs alkotása 16 órakor kezdődik. Az ünnepnap második filmje 18.40-től Zurbó Dorottya Könnyű leckék című dokumentumfilmje, amely egy szomáliai lány életét tárja a néző elé. A záró film egy road­movie, Csuja László Virágvölgy című alkotása, amely 20 órakor kezdődik. A vetítések ingyenesek, de helyet foglalni érdemes.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában