Kultúra

2011.06.12. 08:03

Évadzáró díjátadás a Vörösmarty Színházban

Évadzáró társulati ülést tartottak a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Ott adták át a Vörösmarty Gyűrű-díjat is, amelyet Lőrinczy Attila tanár alapított.

Gábor Gina

A gyűrűt minden évben titkos szavazással a társulat ítéli oda annak a művésznek, akinek munkáját az adott évadban a legkiemelkedőbbnek ítéli. A gyűrűt az idén Tűzkő Sándor nyerte el, aki egyebek között főszerepet játszott Arthur Miller Édes fiaim című darabjában, a Pelikán Teremben.

Quintus Konrád - aki igazgatóhelyettesként látja el a teátrum irányítását május 13-a óta - az évadzárón adta át az Év színésze díjat is, amelyet mindig a színház vezetése ítél oda.  Az Év Színésze Csizmadia Gergely lett, aki az idén Macbeth szerepét játszotta el Shakespeare híres darabjában.

Quintus Konrád ismertette a következő évad tervezett előadásait: színpadra kerül egyebek között az Óz, a csodák csodája, a Csárdáskirálynő, A testőr, a Vihar, lesz interaktív gyerekdarab és kortárs szerző bemutatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!