Kultúra

2015.01.09. 20:10

Egy éves lett az Igéző

Székesfehérvár – Szülők, vigyorgó gyermekek, és elmaszkírozott, vállalkozó kedvű felnőttek voltak pénteken az első évét ünneplő Igéző vendégei.

Sebestyén Lilla

Gáspárral, Mennyhérttel és Boldizsárral fotózkodhattak pénteken a Fő utcai Igéző kis látogatói.

Az alkalom és a szereplők sem véletlenek, a mostanra közösségi térként funkcionáló helyiség ugyanis pont egy éve, január 9-én alakult egy háromkirályok ünnepi rendezvénnyel, amit Európa nyugati területein tartanak leginkább, vízkeresztkor.

Szabó Miklós, a Szín-Tér Egyesület ügyvezetője a Háromkirályok Gáspárját alakítva kínált habcsókot az est „kiskirályainak". Fotó: Koppán Viktor

Az Igéző megalakulása óta számos foglalkozásnak, programnak ad otthont, köztük a Szabad Színház előadásai, az Igenekből Nemek Klub délutánjai, az angol és német nyelvű drámapedagógia órák és a zenés bábszínház, ami pénteken is hatalmas sikert aratott.

Az üzemeltető Szín-Tér Egyesület vezetője, Nagy Judit elmondta: Szinte biztosra vehető, hogy mára a lakosság tíz százalékát sikerült elérni valamilyen kulturális rendezvénnyel, ismeretterjesztő programmal, ami – a kulturális értelemben vett – fejlett városokhoz képest is jó eredmény. Az összesített látogatószám egy év alatt csaknem huszonkétezer fő volt, és a bábszínházi, illetve gyermekszínházi produkcióknak mostanra törzsközönsége van.

A tegnapi, évfordulós előadásra is rengeteg csemete érkezett, és hallgatta meg az aranyszőrű bárány ellopásának modernizált, rendhagyó történetét.

A betegeskedő, vicces sárkány, az igazságos Mátyás király, az elcsábítható igazmondó juhász, és a rettenthetetlen, találós kérdésekkel harcoló Kinizsi Pál még a legkisebbeket is mosolyra fakasztotta.

Az előadás után aztán fotózkodás, csipegetés következett, és zárásként még egy mese, ezúttal az ünnep főhőseiről, a háromkirályokról.

Este táncházzal zárták az első születésnapot. A talpalávalót a Zombori zenekar adta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!