Kultúra

2017.03.31. 11:02

Címerszínező és -festő verseny Kálozon

Káloz – A Szent István Általános Iskolában a tavaszi ünnepkörhöz kapcsolódva hirdettek versenyt: az alsó tagozatosok címert színezhettek, míg a felsősök címerrajzoló- és címerfestő versenyben próbálhatták ki magukat.

Szanyi-Nagy Judit

– A piciknek előre nyomtatott címerrajzolatot kellett a lehető legpontosabban kiszínezniük, a nagyobbak pedig saját rajzolással nagyították fel a címer mintáját, majd festették ki azt, nagy műgonddal – részletezi Szelessné Csizmadia Márta tanárnő, s hozzáteszi: – Nagyon szép munkák születtek mindkét csoportnál.

A címerszínező verseny alsós győztesei büszkén mutatják alkotásaikat
Fotó: Szent István Általános Iskola Facebook-oldal

Az alsós helyezettek jutalmul saját munkájukat kapták vissza, szépen bekeretezve, sőt, az alkotáson egy kis oklevél is helyet kapott az elért eredmény emlékére. A felsősök munkái az iskola „ablakgalériájában” lesznek láthatók néhány hétig; a kiállítás után a gyermekek ezeket a műveket is hazavihetik majd. – Reméljük, sok kálozi szoba falát díszíti majd saját készítésű címer – mondja a tanárnő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!