Kultúra

2017.09.03. 17:55

Foltvarrók találkozója Iváncsán

IVÁNCSA Nagyszabású foltvarró találkozónak adott otthont a hétvégén Iváncsa. Az ország számos részéből érkeztek e szép hobbi művelői, akiket ünnepi műsorral is vártak a szervezők.

Házi Péter

A Szorgos Kezek Foltvarró Klub 18. alkalommal tartotta meg a Foltvarró nagytalálkozót, amelyet az Iváncsai Könyvtár és Művelődési Központ Faluházában rendeztek meg szeptember 2-án - tájékoztatta lapunkat Rudas Attila. Marczinka Györgyné Marcsi szervezésében a környező településeken túl az ország számos helyéről jöttek össze közös varrásra, ötletbörzére a foltvarrás művelői.

A megnyitón Molnár Tibor, Iváncsa polgármestere köszöntötte a jelenlevőket, kifejezve reményét, hogy a település még sokszor adhat otthont hasonló művészeti találkozóknak. A résztvevők a megnyitót követően az ünnepi műsort nézhették meg. Fellépett az Amani Keleti Tánccsoport, a Triandafylla Egyesület görög néptáncegyüttese (Beloiannisz) és Csicskovicsné Pulai Anikó pusztaszabolcsi mesemondó. A programot méteráru és varrókellékek vására színesítette, valamint a szervezők tombolán sorsoltak ki értékes nyereményeket.

Az ország minden részéből jöttek az iváncsai találkozóra
Fotó: Nagy Márta

A szép számban megjelent érdeklődök gyönyörű tárgyakat láthattak, megismerhették a foltvarrás történetét, a különböző technikákat. A szervezők remélik, minél többen kapnak kedvet e régi hagyomány művelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!