Kultúra

2016.11.10. 15:40

Baka, Boglya, Gyöngyvirág - Népzenei minősítő Arany pávával, értékelő, biztató szavakkal

Szabadegyháza - Az országos és térségi népzenei minősítőn tizenhárom produkció mérettetett meg legutóbb. A Nagylóki Baka Dalkör országos Arany páva minősítést érdemelt.

V. Varga József

A Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület a Nagy László Művelődési Házban rendezte meg az őszi országos és térségi népzenei minősítőt, a Kóta felhívása alapján, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A megjelenteket Egriné Ambrus Andrea polgármester köszöntötte, a színes mezőnyt neves szakmai testület zsűrizte: Vakler Anna népdalénekes, Németh István népzenegyűjtő és Varró János népzenész.

A bemutatók előtt a résztvevők közösen emlékeztek meg a művelődési ház névadójáról, Nagy László népzenészről, népművelőről, aki sokuknak kollégája, zenésztársa és barátja is volt, és aki sajnos már három éve nem
lehet közöttünk.

Arany páva a Nagylóki Baka Dalkörnek - a citeránál felkészítőjük, Nagy Imola népzenész
Fotó: A szerző

Vakler Anna megköszönte a felkészítők és a csoportvezetők munkáját, és minden produkciónál a zsűri által értékelt pozitívumokat emelte ki az oklevelek átadásakor.

Az eredményekről, a minősítésekről Majorné Kati, a Fejér Megyei Művelődési Központ művelődésszervezője számolt be:

Országos Arany páva: Baka dalkör (Nagylók). Országos arany: Török Anita, Tarcsai Veronika (Győr), Inárcsi férfi népdalkör és citera együttes, Dombi Viktória (Győr), Nagylóki népdalkör és a Boglya citerazenekar. Országos ezüst: Lesó István (Érd), Kovács Imre (Pécsely). Országos bronz: Ibolya duó, Borbély Dorina, Tóth Virág (Dég), Illés Dóra (Dég). Térségi kiváló: Búzavirág népdalkör (Győr). Térségi dicséretes: Vadonnőtt Gyöngyvirág dalkör (Szabadegyháza), Takács Emese Mária (Kecskemét), Klenk Réka (Paks).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!