Kultúra

2015.08.11. 10:56

Rómát is megjárták a móri fúvósok

Mór - Olaszországben vendégszerepelt a móri fúvószenekar. Itthon legközelebb a Mórikumon lépnek föl.

B. Kiss László

Tizenöt országból érkeztek fúvószenekarok és mazsorettek az olaszországi Teramo tartományba, a 20. jubileumi nyári fesztiválra. A Móri Fúvószenei Egyesület zenekara másodszor vett részt mintegy öt tucat muzsikussal a seregszemlén. A rezeseket a dunaföldvári Löfan mazsorettcsoport kísérte el Itáliába.

A móriak - miként arról Acsai Sándor karnagy a turné végeztével beszámolt a Fejér Megyei Hírlapnak - nyolc alkalommal léptek közönség elé Olaszországban a tartomány különböző településein.

A Móri Ifjúsági Fúvószenekar az egyik olaszországi koncerten. Az esti fellépések a nagy meleg miatt viszonylag későn kezdődtek
Fotó: Móri Fúvószenei Egyesület

- A fellépéseink a nagy meleg miatt viszonylag késői időpontban, 21-22 órakor kezdődtek. A koncertek előtt minden egyes alkalommal hűsítő fürdőt vettünk a Földközi tengerben - mesélte a karnagy, akitől azt is megtudtuk: Mór utazó nagykövetei - Raduka József vezetésével - Róma nevezetességeit is megtekintették egy kirándulás alkalmával.

- Nem kevés a 36 celcius fok sem, amelyet ezekben a napokban mérnek itthon, Rómában azonban 43 fokot mutatott árnyékban a hőmérő higanyszála, amikor mások mellett a Colosseumot is megtekintettük - érzékeltette Acsai Sándor azt, hogy minden viszonylagos.

- Műsorunkon többek között a Fejérvári induló, az Itália pop, Josef Polster locsolókannás egyvelege, a Patricia samba, vagy éppen a Cherry pink is szerepelt - sorolta a karnagy. Kedves meglepetés volt az ünnepeltek számára, hogy az egyik este a zenekar két szülinapos tagját a 67 esztendős Greskó Gábort és a 15 éves Trádler Gábort köszöntötte a koncert utolsó száma. A Móri Ifjúsági Fúvószenekar itthon legközelebb az agusztus 20. és 22. között rendezendő Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztiválon lesz hallható, szeptemberben pedig Szlovákiába utaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!