Kultúra

2014.11.17. 18:05

Partitúra, avagy Utazz zenében!

Székesfehérvár - Népzenével és -tánccal folytatódott a Partitúra, Utazz zenében! ifjúsági hangversenysorozat a Vörösmarty Színházban.

dr. Szabó Zoltán

A Zeng a lélek, zeng a szó, zeng a szerelemajtó című műsorban tegnap a Tilinkó Együttes, az Alba Regia Táncegyüttes tagjai és a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola népzenész művésztanárai szerepeltek. A Tilinkó Együttes stílusos hangzása és táncra ösztönző zenéje ezúttal is izgalmas élményt kínált. Ismét egymásra talált a néptánc és a népzene.

Ismét egymásra talált a néptánc és a népzene a színpadon (Fotó: Koppán Viktor)

A Partitútra változatos, és legközelebb 2015. január 1-én folytatódik a hangversenysorozat: Mesterek és tanítványok címmel az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és fiatal fehérvári kötődésű tehetségek hangversenyét láthatja-hallhatja az ifjú közönség. Sűrű erdő neveli a betyárt február 26-án: akkor a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola népszenész művésztanárai és növendékei adnak műsort. Végül április 22-én jön a Zenés mese, mesés zene: Prokofjev: Péter és a farkas című szimfonikus költeményét adja elő az Alba Regia Szimfonikus Zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!