Kultúra

2014.07.20. 19:25

Művészek a móri főtéren - Formabontó tárgyak, érdekes installációk

A hétvégén szervezték meg Móron az idei Public Art rendezvényt. Számtalan érdekes művészeti alkotást láthattak az érdeklődők.

Klecska Ernő

Kelemen Marián Éva felnagyított kártyalapokat festett és helyezett el a parkban, Majoros Gyula fából ácsolt perspektívikusan torzuló „vasútján” a gőmozdony a fa ágai közül bukkan elő, Restyánszky Attila festett tetőléc darabokból ragasztással épített emberi alakot. Rohonczy ROHO István fából faragott hatalmas magszerű formáinak felületén mart járatok mélyednek a felületbe.

A móri képzőművészek szokatlan ötletekkel álltak elő (Fotó: Mosberger Róbert)

Pintér Balázs motorosfűrésszel rönkökből vágott alakot, melynek részeit ácskapcsok fogják össze, felülete pedig mélyen több irányban barázdált, Mosberger Róbert szalagos kapukat, átjárokat készített, Gondolat-érintő kapuján idézetek olvashatók híres művészektől: íróktól, festőktől, fimrendezőktől, zenészektől.

A Gondolat-fogó kapu szalagjaira pedig az arrajáró írhatott. A régi parasztágyakból készített installációjának címe: Azt hiszem valódi művészetről álmodtam Drágám!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!