Kultúra

2014.06.13. 13:45

Kulkának jól áll a sanzon

A nyári esték sorában Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész is fellép a Pelikánban. Ez a hely! című estjét július 3-án, 20.30 és július 8-án, 20.30 órakor láthatják-hallhatják a nézők. (Esőnap: július 11-e, 20.30-kor.)

Szabó Zoltán

 

Tudjuk, sokszor bizonyította,Kulkának nagyon jól áll a sanzon műfaja, sokszor bizonyította már. Éppen azért, mert nem pusztán sanzonosan énekel. Történeteket mesél, embereket és helyzeteket jelenít meg, színházat teremt zenével és a prózai betétekkel. Az est egy helyzetjelentés arról, hol tart Kulka János saját életével. Arról beszél, ami van akár saját magával, akár a világgal. A dalok magukért beszélnek, de többé is válnak, plusz jelentést kapnak azáltal, hogy eléjük, közéjük kerülnek gondolatok, érzések ami lehet akár csak két mondat vagy éppenséggel négy sor egy versből.

Közös nevezőre hozza Charles Aznavourt és Leonard Cohent, Dést és Stinget, Cseh Tamást, Orbán Ottót, Nádasdy Ádámot. Ezek a dalok állnak az előadás középpontjában, kiegészítve prózával, amiket ő is, a közönség is örömmel tart életben. És lesznek újak is, mert ki tudja, talán már egy következő lemez is körvonalazódik

Az esten közreműködik két elsőrangú zenész, Demkó Gergely: billentyűs hangszereken, Sipeki Zoltán gitáron játszik.

Címkék#sanzon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!