Kultúra

2011.06.08. 17:33

Siker a Mákvirágok bábosaitól

Eger - A sárszentmihályi Mákvirágok Bábcsoport kiválóan szerepelt a Gyermekbábosok 18. Országos Fesztiválján, amelyet a napokban rendeztek meg.

Gábor Gina

A Bozai Éva irányításával működő sárszentmihályi Mákvirágok Bábcsoport képviselte  megyénket  a legrangosabb amatőr gyermekbábos rendezvényként számon tartott fesztiválon, Egerben. A csapat  a megmérettetésen a Hárs László meséje alapján készült Királyság! című előadásáért arany minősítést, valamint a Magyar Művelődési Intézet különdíját kapta. A csoport évek óta a gyermekbábosok élmezőnyébe tartozik, az idén  már a negyedik országos arany minősítésüket szerezték meg. A fesztivál szakmai értékelésén Demeter Zsuzsa bábrendező és Lengyel Pál, a Harlekin Bábszínház igazgatója  kiemelte a bábok igényességét, a kreatív, szellemes ötletekben bővelkedő színpadképeket, valamint a gyerekek jókedvű, egymásra figyelő,  tehetséges játékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!